Ο Σταύρος εμφανίστηκε στις auditions του MasterChef 4 με λουκ που θύμιζε… παραλία. Ο παίκτης επέλεξε να φορέσει ένα ανοικτό πουκάμισο και γυαλιά ηλίου που του φέρνουν γούρι. Η ενδυματολογική του επιλογή όμως δεν άρεσε καθόλου στους κριτές οι οποίοι του ζήτησαν να βγάλει τα γυαλιά του.

«Κάποτε μου είχε πει η γιαγιά μου ότι “όπως σε δουν, σε γράφουν”. Και όταν ψάχνεις την ωριμότητα πρέπει να δείχνεις και ώριμος. Με μια ανάλογη εμφάνιση εάν ερχόσουν για δουλειά δεν θα σε έπαιρνα. Μόνο και μόνο για την εμφάνιση. Το πιάτο όμως είναι σε καλό επίπεδο και θέλω να δω τι θα κάνεις παραπέρα, οπότε από μένα έχεις ένα “ναι”», ανέφερε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σωτήρης Κοντιζάς ο οποίος σχολίασε: «Ήρθες εδώ και μας μίλησε για τελειότητα και μαγειρική ωριμότητα και έρχεσαι με έναν αέρα μαγειρικής τρέλας. Από τη μία δεν το υποστηρίζεις μέχρι το τέλος γιατί ενώ μαγειρεύεις άλλαξες. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια σε αυτό. Έχεις έρθει με ένα στυλ που εμένα δεν δείχνει ώριμο, δεν κάνουμε πασαρέλα εδώ. Κι επειδή είναι διαγωνισμός μαγειρικής και οι ποδιές δεν είναι πάρα πολλές, πρέπει να προσέχουμε εμείς που τις δίνουμε.

Σε πλησίασα και είδα ένα κοντομάνικο που κρέμεται και βλέπω το σχεδόν ξυρισμένο στήθος σου, ένα πουκάμισο που έπεφτε πάνω από τις σάλτσες, ούτε καν κουμπωμένο δεν είναι. Γιατί μπήκες με τα γυαλιά μέσα; Να τα είχες στην τσέπη σου. Από μένα έχασες από τη συμπεριφορά, από μένα είναι “όχι”».

Φυσικά δεν έλειψε και το χιουμοριστικό σχόλιο από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο ο οποίος παρομοίασε τον παίκτη με τον Τάσο Ποτσέπη.

Ο κριτής του MasterChef είπε στον διαγωνιζόμενο ότι μοιάζει με αυτόν που γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και δείχνει τα μπράτσα του, εννοώντας τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τάσο Ποτσέπη.

Ο Σταύρος τελικά πέρασε στην επόμενη φάση του μαγειρικού διαγωνισμού.