Την απόφαση τους να στηρίξουν με δυναμικές πρωτοβουλίες την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ Πύργου, διατράνωσαν χθες οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των θεσμικών φορέων του νομού Ηλείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εργαζομένων.

Στις τοποθετήσεις τους, όλοι αναφέρθηκαν στην ιστορία και το ρόλο του ραδιοφωνικού σταθμού του Πύργου, στους αγώνες που έδωσε η πόλη για την στήριξη της «δικής της φωνής», σε δύσκολες και ταραγμένες εποχές, ενάντια σε παντοδύναμα πολιτικά «τζάκια». Αναφορά έγινε ακόμα και στην συμβολή του σε αγώνες εθνικούς, όπως για το Κυπριακό.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, τόνισαν ακόμα τους συναισθηματικούς δεσμούς των κατοίκων της Ηλείας με το Ρ/Σ Πύργου, συνδέοντας την πορεία του με την πορεία του τόπου, την συνεχή προσφορά του στην ενημέρωση ειδικά σε περιόδους που ο νομός μας δοκιμάστηκε σκληρά, από φυσικές καταστροφές.

Ταυτόχρονα έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στους εργαζόμενους που παραμένουν στις επάλξεις τρεις μήνες τώρα και δίνουν ανυποχώρητο αγώνα για να μην σιγήσει ο σταθμός ούτε για μια ώρα. Δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να συνεχιστεί η ενημέρωση, από το δικό του ραδιοσταθμό, να συνεχίσει να παρέχει βήμα σε όλες τις απόψεις των τοπικών παραγόντων και των κατοίκων του νομού.

Αποφασίστηκε μετά από συζήτηση, αντιπροσωπεία με επικεφαλής των δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο να συναντηθεί με τον υφ. Παντελή Καψή και να τον ενημερώσει για τους λόγους (ιστορικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς ) για τους οποίους οι κάτοικοι της Ηλείας δεν πρόκειται να αποδεχθούν την λειτουργία δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που δεν θα συμπεριλαμβάνει την ΕΡΑ Πύργου.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν o αντιπεριφερειάρχης Χ. Καφύρας, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πηνειού Β. Κασσιανός, πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Νικολούτσος, του παραρτήματος Ηλείας του ΤΕΕ Β. Κανελλόπουλος, ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπαξεβανάκης (και μέλη της ΝΕ), ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γ. Κωνσταντόπουλος, ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Π. Μυλωνόπουλος, ενώ ψήφισμα συμπαράστασης έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας – Ολυμπίας. Παρόντες επίσης εκτός από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ήταν και μεμονωμένοι πολίτες – αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ – ΕΡΑ Πύργου.

Πηγή: ilialive.gr