Η εκπομπή «Αυτοψία» φιλοξενεί την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, στις 00:00 στον Alpha.

«Όταν ο κόσμος δει ότι κάποιοι ξεγέλασαν τις προσδοκίες του, είναι υποχρεωμένος για μένα, σαν πολίτης, να πάει σε άλλες λύσεις. Και ο κόσμος είναι ελεύθερος».

Με τη φράση αυτή η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη απαντάει στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ εάν κάνει «άνοιγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα τι την οδήγησε να γράψει το βιβλίο της η κα Αγγελοπούλου δηλώνει: «Είχα διαβάσει κάποτε πώς αν θες η ιστορία σου να ακουστεί σωστά γράψ’ την μόνη σου, αποφάσισα λοιπόν να γράψω την ιστορία μου, την πορεία μου δηλαδή…

Επίσης, απαντάει στα σενάρια που τη θέλουν να ιδρύει κόμμα: «Δεν με ενδιαφέρει ο τομέας της πολιτικής. Ουσιαστικά, δεν κάνω για πολιτικός. Εγώ είμαι άνθρωπος της πράξης, είμαι άνθρωπος που θέλω να βλέπω αν κάτι γίνεται.
Δεν χρειάζομαι μια ετικέτα που να λέει είμαι πολιτικός για να κάνω πράγματα επειδή με νοιάζει η χώρα μου. Εγώ επενδύω στους νέους ανθρώπους τώρα. Αυτοί είναι οι επόμενοι ηγέτες μας… Δεν παριστάνω τον Μεσσία, δεν παριστάνω τον προφήτη, είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να κάνω πράγματα».