Δύο ακόμη συγκλονιστικές ιστορίες κοινωνικής αλληλεγγύης φέρνει στο προσκήνιο το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής «Ήρωες Ανάμεσά μας» που προβάλλεται απόψε στις 23.15 στον ΑΝΤ1.

Ο Σάκης Ρουβάς, που παρουσιάζει την εκπομπή, ταξιδεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης για να γνωρίσει την 37χρονη Νάσια Παστού, τραπεζική υπάλληλο και την 33χρονη διακοσμήτρια Τερέζα Περάκη και να μιλήσουν για το τι σημαίνει «Give».

Οι δύο φίλες φροντίζουν άπορες οικογένειες, ανέργους χωρίς επιδόματα από την Πρόνοια και πολύτεκνους, ηλικιωμένους παρέχοντάς τους τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, γιατρούς, στέγη.

Η ομάδα με το όνομα «Give», την οποία διαχειρίζονται από κοινού οι δύο φίλες στο Facebook, αριθμεί περισσότερα από 12.000 μέλη και έχει γίνει μια μεγάλη βάση εθελοντισμού και προσφοράς στην Κρήτη.

Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε την ιστορία ενός ακόμη γενναίου ανθρώπου, του Δημήτρη Σόφου. Ο Δημήτρης είναι ένας αρχιτέκτονας 38 ετών που το 2011, αποφάσισε να φτιάξει από το μηδέν τη δική του ομάδα πυρόσβεσης.

Η εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας του δήμου Κουβαρά, αριθμεί πλέον 40-50 άτομα και έχει συμμετάσχει σε όλες τις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε απεγκλωβισμούς, τροχαία ατυχήματα και γενικότερα όπου έχει παραστεί ανάγκη.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Σόφος έχει διαθέσει από το δικό του εισόδημα, προκειμένου να αγοράσει 2 πυροσβεστικά οχήματα ενώ τα καύσιμα, το σέρβις των οχημάτων ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, καλύπτεται από δικά του έξοδα.

Ο Δημήτρης μιλάει στον Σάκη Ρουβά για τη σημασία που απόκτησε η ζωή του μέσα από αυτή τη δραστηριότητα ενώ «ξαναζεί» και μοιράζεται μαζί μας την συγκλονιστική εμπειρία που έζησε όταν το 2011 έσωσε τρία άτομα, κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες…