Διαβάστε σήμερα στο ΧΡΗΜΑ plus θέματα που συζητηθούν…

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Πολιτική λύση για την Ελλάδα, με «εκβιασμό» από το ΔΝΤ, προωθούν οι ΗΠΑ. Οι αμερικανικοί επενδυτικοί κολοσσοί Goldman Sachs, Morgan Stanley και Bank of America-Merrill Lynch «τρέχουν» το ράλι στο Χ.Α. και «ξυπνούν» την αγορά ομολόγων. Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση, για συμφωνία πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Γιατί η Αθήνα «ψηφίζει» Ομπάμα και «τρέμει» Ρόμνεϊ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Η «ΧΑΛΑΡΩΣΗ» ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ
Παιχνίδι τακτικής των ισχυρών της Ευρώπης αποτελούν οι υποχωρήσεις και τα… γλυκόλογα για την Ελλάδα, αφού εκτός από την αγορά χρόνου όλοι γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος της κατάρρευσης της Ελλάδας, ακόμη και μετά την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, είναι εξαιρετικά μεγάλος…

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο «ΕΦΙΑΛΤΗΣ» ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Εφιάλτη για χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, αποτελεί η επερχόμενη ρύθμιση για την άρση αναστολής των πλειστηριασμών ακινήτων από τις αρχές του 2013. Το σχέδιο των τραπεζών για να απαλλαγούν από τα «κόκκινα» στεγαστικά μέσω εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων.

ΟΙ BUSINESS ΤΗΣ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Business έκανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ, εκτός του να μας εκφράσει την υποστήριξή της και την… ευχή της για την παραμονή μας στο ευρώ. Εκτός των άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος προώθησε το γερμανικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΗ, αλλά και για το νέο μεγάλο τραπεζικό σχήμα που δημιουργείται μεταξύ της Εθνικής και της Eurobank!

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Φοροτεχνικός αποκαλύπτει στο «Χ» ότι ο λογαριασμός δεν… βγαίνει για τα έσοδα που προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα (θα αντικαταστήσει το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας) κι έτσι ανοίγει ο δρόμος είτε για αύξηση των συντελεστών είτε για αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δίνοντας έτσι την χαριστική βολή στην ετοιμοθάνατη αγορά ακινήτων.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ 67
H απόφαση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και μάλιστα, μαζί με τα γενικά, αναμένεται να αυξηθούν και τα ενδιάμεσα «ειδικά» όρια που ισχύουν, προκειμένου κάποιος να πάρει σύνταξη στα 65 που ισχύει μέχρι σήμερα. Μάθετε ποιες κατηγορίες εργαζομένων ευνοούνται από τα «παράθυρα» του νόμου…