Διάφορα σενάρια ακούγονται τον τελευταίο διάστημα για το τι γίνεται τελικά με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά αλλά και με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, φούντωσαν ξαφνικά τα σενάρια που ήθελαν τον «’Αρνι» να τα έσπασε με το MEGA και να έκλεισε με τον ALPHA, κάτι που διέψευσε ο ίδιος ο παρουσιαστής μιλώντας στην «Espresso» ισχυριζόμενος ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του πετυχημένου ζευγαριού, αφού ο Γιώργος και η Φαίη έχουν συναντηθεί με τα στελέχη του σταθμού της Μεσογείων και έχουν ήδη συμφωνήσει πως η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Παρ’ όλα αυτά όμως, οι τρεις πετυχημένοι παρουσιαστές δεν έχουν βάλει τις υπογραφές τους, με αποτέλεσμα κάποιες «κακές γλώσσες» να λένε ότι στο παρασκήνιο των επαφών υπήρξαν αγκάθια μεταξύ των συνομιλιών, που κινδυνεύουν να τινάξουν τις συνεργασίες στον αέρα. Τι γίνεται λοιπόν και καθυστερούν οι υπογραφές και οι επίσημες ανακοινώσεις; Ποια είναι τα εμπόδια για να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους οι τρεις πετυχημένοι παρουσιαστές;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», δεν υπάρχει κανένα αγκάθι μεταξύ του MEGA και των τριών παρουσιαστών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που απομένουν να διευκρινιστούν και έχουν άμεση σχέση με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο.

Η συνεχής πτώση των διαφημιστικών εσόδων προκαλεί αβεβαιότητα σε όλο το τηλεοπτικό τοπίο και έτσι τα στελέχη των σταθμών φροντίζουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά προτού λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους.

Το «Πρωινό mou»

Στην περίπτωση του «Πρωινό mou» αυτό που απομένει να διευκρινιστεί είναι το συνολικό κόστος της εκπομπής, κάτι που θα αποφασιστεί στα μέσα Αυγούστου, και έτσι στη συνέχεια θα μπορέσουν να υπογράψουν και ο Γιώργος με τη Φαίη. Αλλά, όπως είναι λογικό, πρέπει πρώτα να υπογραφεί η ανανέωση της εκπομπής και αμέσως μετά να βάλουν τις υπογραφές οι παρουσιαστές της.

Ετσι, οι τελικές υπογραφές αναμένεται να πέσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως είχε γίνει και πέρυσι. Αλλωστε, φέτος δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση χρόνου, αφού με τον έως τώρα προγραμματισμό το «Πρωινό mou» θα κάνει πρεμιέρα για την επόμενη σεζόν στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο «Όμορφος κόσμος»

Τα ίδια περίπου προβλήματα υπάρχουν και στην περίπτωση του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ενώ ο παρουσιαστής έχει συμφωνήσει σε όλα με το κανάλι της Μεσογείων, εντούτοις απομένει να αποφασιστεί από τα στελέχη του MEGA και ο ακριβής αριθμός των επεισοδίων του «Όμορφου κόσμου» που θα βγει στον αέρα την επόμενη σεζόν αλλά κυρίως το συνολικό κόστος της παραγωγής του καθενός από αυτά.

Αυτά τα θέματα όμως αναμένεται να αποφασιστούν μετά τα μέσα Αυγούστου, αφού τότε εκτιμάται ότι θα μπορούν να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα και την κίνηση της διαφημιστικής αγοράς.