Εκπομπές εν αναμονή του 2012, ταινίες, κινούμενα σχέδια, πολλή μουσική και η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΕΤ1 για την τελευταία μέρα του χρόνου και την Πρωτοχρονιά.

Το Σάββατο 31.12 στις 14:00 θα προβληθεί η εορταστική εκπομπή, «Περιμένοντας το 2012»με τη Λένα Αρώνη, μια εκπομπή γεμάτη τραγούδια, νοσταλγία και εκπλήξεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του καναλιού.

Στις 20:30 θα προβληθεί η ελληνική τηλεταινία «Το παλτό», βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ. Με τους Ντίνος Ηλιόπουλο, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Παναγιώτη Θανασούλη, Δέσποινα Κούρτη, Μισέλ Βάλει, Βαγγέλης Πλοιός. Στο ρόλο του Αι-Βασίλη ο Blaine L.Reininger. σε σκηνοθεσία Νίκου Τριανταφυλλίδη

Στις 22:00 σε μαηνητοσκοπημένη μετάδοση, η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης (Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna) θα αποδώσουν τους πιο όμορφους ρυθμούς από κλασικούς συνθέτες όπως οι Wolfgang Amadeus Mozart και Johann Strauss. Η ορχήστρα των Ανακτόρων διακρίνεται για τον καθαρό ήχο στην ερμηνεία της μουσικής, την άψογη εμφάνιση και μια πολύ όμορφη και σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία.

Στις 00:15 θα προβληθεί σε Α΄ Τηλεοπτική μετάδοση, η κωμωδία «Ο γάμος του κολλητού μας» (SIONE’S WEDDING), παραγωγή Νέας Ζηλανδίας 2006, σε σκηνοθεσία Κρις Γκραχαμ, με τους Όσκαρ Κίτλεϊ, Σιμπαλ Λελισι, Ντέιβιντ Φέιν, Ρόμπι Μαγκασιβα

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά στις 11:40 θα προβληθεί μια χριστουγεννιάτικη ιστορία σε κινούμενα σχέδια, «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» του Ευγένιου Τριβιζά. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά στο κοινό βιβλία Ευγένιου Τριβιζά που έγινε ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων ψηφιακών κινουμένων σχεδίων (3D ANIMATION), συμπαραγωγής ΕΡΤ – Time Lapse Pictures, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ράππα και Άγγελου Ρούβα. Τη μουσική και τα τραγούδια έγραψαν οι Πλάτων Ανδριτσάκης και Νίκος Παπαδογούλας. Ακούγονται οι φωνές του μικρού Χρήστου Τζαμαργιά και των ηθοποιών Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, Ματίνας Ντούσκου, Δημήτρη Βέργαδου.

Στη συνέχεια, στις 12:15 σε απευθείας μετάδοση οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την περίφημη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης από την αίθουσα Musikverein της Αυστριακής Πρωτεύουσας, θα ερμηνεύσει έργα των Γιόχαν Στράους, Γιόζεφ Στράους, Κάρλ Μίκαελ Τσίχρερ, Γιόζεφ Χέλμερσμπεργκερ κ.ά. Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης θα διευθύνει ο Μάρις Γιάνσονς.

Στις 15:00 η εκπομπή «Το αλάτι της γης» όπου ο εθνομουσικολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρος Λιάβας, μας προσκαλεί σ’ ένα μουσικό ταξίδι στην ελληνική μουσική παράδοση των ημερών. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, ομάδες από την Τζιά, την Κρήτη και τον Πόντο μαζί με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Παλλήνης και το Λύκειο Ελληνίδων της Αθήνας τραγουδούν και χορεύουν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια από όλες τις περιοχές του Ελληνισμού. Στο δεύτερο μέρος, ένα ζακυνθινό πρωτοχρονιάτικο γλέντι, με λαϊκές καντάδες και χορούς από τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» και τη χορευτική ομάδα το «Φιόρο του Λεβάντε».

Στις 17.00 θα προβληθεί Οικογενειακή κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής, 2000 «Το τελευταίο δώρο των Χριστουγέννων» σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπήμαν με τους Άλλι Χίρς, Πίτερ Σκολάρι. Στις 18:30 σε Α΄ Τηλεοπτική μετάδοση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ – Συμπαραγωγή «Οι νύμφες του Hindu Kush» σε σενάριο-σκηνοθεσία Αννέτας Παπαθανασίου. Η ταινία αναφέρεται στις δυνατές και ελεύθερες γυναίκες της αρχαίας φυλής των Καλάσα που ζουν στις κοιλάδες του Ινδικού Καύκασου στο Πακιστάν, οι οποίες αντιστέκονται και προσπαθούν να διατηρήσουν τον ιδιαίτερο πολιτισμό τους, μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Στις 20:00 ο Κωστής Μαραβέγιας μέσα από την εκπομπή «Μεσόγειος» ταξιδεύει στη «δική μας» Μεσόγειο, την ελληνική, ως την Κρήτη. Παρέα με τον Ψαραντώνη και τα παιδιά του, όλοι σπουδαίοι μουσικοί, αλλά και τον αδερφό του, τον λαουτιέρη και δάσκαλο Γιάννη Ξυλούρη, μπαίνουμε στα ενδότερα της Κρητικής μουσικής. Συναντούμε επίσης τον Ρος Ντέιλι που παίζει ξεχωριστό ρόλο στα μουσικά πράγματα της Κρήτης και της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και μουσικούς της νεότερης γενιάς που ανανεώνουν την παράδοση, όπως ο Στέλιος Πετράκης, ο Γιώργης Μανωλάκης και ο Γιάννης Βακάκης. Ξεχωριστή στιγμή είναι η συνάντηση του Κωστή Μαραβέγια με τον φίλο και δεξιοτέχνη της κιθάρας Γιώργο Κοντογιάννη, στο χιονισμένο Οροπέδιο Λασιθίου.

Στις 21:00 θα προβληθεί σε Α΄ Τηλεοπτική μετάδοση το ντοκιμαντέρ «Γλυκό μου καναρίνι- Ρόζα Εσκενάζι». Το ντοκιμαντέρ είναι μια διεθνής συμπαραγωγή της ΕΡΤ με το ARTE, τη Cinephil (Ισραήλ) και το I.B.A. (Ισραήλ). Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στη ζωή της μεγάλης ντίβας του ρεμπέτικου, Ρόζας Εσκενάζυ και παράλληλα ένα οδοιπορικό στο έργο τριών νέων μουσικών, του Tomer Katz, της Mehtap Demir και της Martha Lewis, που ακολουθούν τα ίχνη μιας εποχής που «χάθηκε», αλλά τελικά είναι ακόμη ζωντανή.