Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Αγγελόπουλος, λύνοντας τις απορίες των τηλεθεατών των Survivor για πολλά ζητήματα που έμεναν ανοιχτά.

Ο Ντάνος μίλησε για τον άγνωστο καβγά του με τον Κώστα Αναγνωστόπουλο αλλά και το τι έγινε στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν πριν το παιχνίδι. Μίλησε για το δεύτερο καβγά με τον «μισθοφόρο» στο σκάφος, για τον Χανταμπάκη, την Ευρυδίκη, για τη Σόφη Πασχάλη αλλά και για το λαθραίο φαγητό στο Survivor.

Όπως ανέφερε για τον Κώστα Αναγνωστόπουλο και όσα έγιναν την πρώτη μέρα στο ξενοδοχείο τον ενόχλησαν δύο περιστατικά: «Το ένα ήταν με τον Αναγνωστόπουλο που ήμασταν την πρώτη μέρα στο ξενοδοχείο στον Άγιο Δομίνικο που συστηνόμασταν και ήταν να μπούμε στο παιχνίδι. Με ενόχλησε τότε ότι ενώ περιμέναμε όλοι να φάμε και μας είχαν σερβίρει, κατέβηκε έφαγε χωρίς να περιμένει τη σειρά την ανάλογη και ξαναέφυγε από το τραπέζι. Γενικά εγώ με το φαγητό, το πως θα φάμε και όλα αυτά είμαι λίγο πιο ρομαντικός, πιο παραδοσιακός».

Η λεκτική διαμάχη στο σκάφος

Το δεύτερο περιστατικό έγινε στο σκάφος. «Στο σκάφος. Στο σκάφος, επειδή εγώ κάνω wakeboard, τραβάω wakeboard, όταν έχεις κόσμο που θέλει να βγάλει φωτογραφίες ή να έχεις βάρος, μεγαλώνει το απόνερο, πρέπει να τους έχεις ζυγισμένους, Να βγάζει το ίδιο απόνερο και από τις δυο πλευρές πίσω. Από συνήθεια γιατί εγώ έχω μεγαλώσει μέσα σε αυτή τη δουλειά. Από συνήθεια είχαν μπει μέσα στο σκάφος όλοι μονόμπαντα. και επειδή καθόμουν με τον οδηγό είχα πει, δεν θυμάμαι σε ποιους, να μεταφερθούν για να μην πηγαίνει έτσι το σκάφος.

Κι εκεί ο Κώστας μου την είπα λίγο απότομα που θεωρώ ότι δεν είχα δώσει ούτε το δικαίωμα να μου πει κάτι τόσο απότομα, ούτε θα το δεχόμουν γιατί λέω για ποιο λόγο. Μου είπε άσε να μιλήσει ο καπετάνιος, αλλά με πολύ άσχημο τρόπο και θεώρησα ότι κάτι πάει να γίνει εδώ. Κι επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω πράγματα στον αέρα, είχαμε μια λεκτική διαμάχη. Αν αυτό έκρινε η ομάδα των Μαχητών ότι ήταν ηγετικές τάσεις, εγώ υπερασπίστηκα σε μια διαμάχη λεκτική τον εαυτό μου και θεώρησα παραδοσιακά να φάμε όλοι μαζί και με ενόχλησε. Είναι για εμένα πιο ωραίο να το λες, παρά να το κρύβεις μέσα σου», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της Ελ. Μελέτη.

Για το ότι ήταν πιο απόμακρος στο ξενοδοχείο είπε πως: «Δεν είχε να κάνει με τα παιδιά. Δεν ήμουν πολύ κοντά στα παιδιά. Ήταν κάπως στυλ πενταήμερης όλο αυτό. Όχι ότι τα παιδιά ήταν πιτσιρίκια. Μιλάμε για μεγάλα παιδιά που έχουν τις οικογένειες τους κλπ. Εγώ δεν μπορούσα να το ζήσω γιατί ήμουν ήδη στα επαγγελματικά μου με το μυαλό και γενικά δεν ήξερα ακόμα τι γίνεται, που πάω. Όχι στο Survivor. Αν κάνω σωστά που πάω. Δεν έχω αφήσει ποτέ την οικογένεια μου πάνω από μία εβδομάδα ή δέκα μέρες και ποτέ χωρίς να πάρω ένα τηλέφωνο την ημέρα. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι ήταν για μένα αυτό. Πρέπει να τα έχεις λυμένα όλα. Και πάλι θα θες να πάρεις ένα τηλέφωνο. Εγώ δεν τα είχα όλα λυμένα και δεν είμαι και άνθρωπος που τα αφήνει όλα έτσι».

Η ψηφοφορία για να φύγει

«Όταν με ψήφισαν να πάω στην άλλη ομάδα μου φάνηκε περίεργο. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που πελαγώνει ή πανικοβάλεται. Μου αρέσει πάντα να αντιλαμβάνομαι σωστά τα πράγματα γιατί σε βοηθάει για τη συνέχεια. Ίσως για αυτό ήμουν ανέκφραστος. Δεν αντιδρούσα αμέσως γιατί ήθελα να το ζυγίσω λίγο, γιατί γίνεται. Γιατί μόνο έτσι, αν έχεις μια σωστή αντίληψη μπορείς να το αντιμετωπίσεις και να τοποθετηθείς».

Το λαθραίο φαγητό και η Σόφη Πασχάλη

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ξεκίνησε να λύνει τις απορίες 5 ολόκληρων μηνών και μίλησε για την Σόφη Πασχάλη και το γεγονός ότι έδωσε τα παπούτσια του στον βαρκάρη, ο οποίος του προσέφερε ως αντάλλαγμα ένα ψωμί.

«Εγώ αυθόρμητα κάποια στιγμή όπως έβγαινα από το σκάφος μου ζήτησε ο άνθρωπος που ήταν συνεργάτης του οδηγού, άνθρωποι ταλαιπωρημένοι όλοι αυτοί, μετά το παιχνίδι να του δώσω τα παπούτσια μου, εγώ τα έβγαλα επί τόπου και τα έδωσα. Δεν είμαι ο καλός σαμαρείτης ούτε ο άνθρωπος που θα υποδείξει τι θα κάνει ο κόσμος, αλλά εγώ το αισθάνθηκα γιατί μπόρεσα και τα έβγαλα. Ήξερα ότι η παραγωγή θα μου πάρει άλλα.

Ο άνθρωπος αυτός μου έφερε κάποια στιγμή ένα ψωμί, το οποίο μοιράστηκε στα 11 και φάγανε όλοι. Κι επειδή ήταν κάτι κρυφό, τους περισσότερους τους τάισα στο στόμα γιατί έπρεπε να κρυφτούμε. Έγινε άλλες δύο φορές, μία από εμάς και μία από τους Μαχητές. Όταν ζαλίζεσαι από την πείνα λες ότι κάτι πρέπει να γίνει» ανέφερε ο Ντάνος.

Όπως είπε: «Ξεκίνησε αυθόρμητα από την κίνηση να δώσω τα παπούτσια μου και ανταποδόθηκε από τον άνθρωπο αυτόν και απλά έγινε άλλη μία φορά. Κάποιοι θεώρησαν πολλά πράγματα. Όταν παίρνεις αυτό και το κόβεις σε έντεκα κομμάτια, οπωσδήποτε σου λέει ο κακοπροαίρετος ότι έχεις άλλο ένα και το έχεις φάει μόνος σου. Πραγματικά κάποιοι έψαχναν τα βράχια, αν έχω κρύψει φαγητό. Προσπαθούσαν κάτι να βρουν συνέχεια».

Για την Σόφη Πασχάλη τόνισε: «Όταν έχεις εισπράξει μια απόσταση, δεν σε πειράζει που σε χαιρετάει έτσι την τελευταία μέρα. Αφού δεν ήμασταν κοντά, δεν με άφηνε να πάω κοντά. Με κράταγε σε απόσταση με χαρακτηρισμούς στο μυαλό της που δεν μου ταιριάζουν. Δεν έχω εικόνα τι έχει ειπωθεί από τον καθένα. Η αγκαλιά που εισέπραξα μπορεί να είναι για χίλιους λόγους.

Από εκεί και πέρα δεν μου αρέσει να είμαι προκατειλημμένος αρνητικά και να πω ότι είναι για κάτι άλλο. Μπορεί να έχει μετανιώσει. Όλοι μας περάσαμε δύσκολα και μπορεί να της βγήκε ένας κακός εαυτός. Μπορεί και αυτή να επηρεάστηκε. Εγώ δεν μπορώ να το μάθω μέσα από μια αγκαλιά ή μέσα από κάτι που θα έχει πει κάποτε, αν δεν υπάρχει τριβή και να μου εκδηλώσει το τι μπορεί να θέλει στη σχέση μας. Δεν είμαι άνθρωπος που θέλει το κακό του άλλου».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος για τον Χανταμπάκη και την προσευχή

Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση πήγε και στο επεισόδιο με τον Χανταμπάκη. «Ήταν συσσωρευμένα πολλά πράγματα και αυτό ήταν το αποκορύφωμα. Εμένα δεν μου αρέσει το “άλλα λέω στη στάση και άλλα στο λεωφορείο”. Πες ότι είναι και πες το εκείνη την ώρα, μην μου λες άλλα και μετά κάνεις άλλα. Γι’ αυτό είχα πει ότι ο Χανταμπάκης είναι κωλοτούμπας. Άμα δεν με γουστάρεις, δεν πρέπει εγώ να σε κάνω να με γουστάρεις. Αλλά μην μου λες ότι με γουστάρεις και από πίσω προσπαθείς να με διώξεις ή να δημιουργήσεις εντυπώσεις αρνητικές σε κάποιον από την παρέα μας. Δεν ταιριάξαμε με τον Στέλιο στην ευθύτητα του λόγου» επεσήμανε.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το ποτήρι ξεχείλισε όταν μου μίλησε για την προσευχή. Καλώς ή κακώς εγώ κάνω τον σταυρό μου, τι σε νοιάζει εσένα; Δεν μπορείς να με καλείς εμένα και να μου λες “έλα να φάμε, θα κάνουμε και τον σταυρό μας”. Με ενόχλησε γιατί το εννοούσε. Ο Στέλιος είναι ένας άνθρωπος που κάνει τον σταυρό του και εμένα με ενόχλησε ότι εννοούσε το πείραγμα, δεν του ξέφυγε. Μετά μου είπε ότι του ξέφυγε. Μιλήσαμε και τα είπαμε πολύ ανοικτά και του είπα πώς έχουν τα πράγματα και πώς θέλω να έχουν τα πράγματα, διότι εξαρτάται πολύ από αυτόν το πώς θα εξελιχθεί η σχέση μας. Και θεωρώ ότι συνέχισε να κάνει τα ίδια πράγματα χωρίς όμως να είναι τόσο εκδηλωτικός.

Τι είπε ο Ντάνος για την Ευρυδίκη

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε στο Survivor Πανόραμα για την Ευρυδίκη Βαλαβάνη. Όπως τόνισε ο Ντάνος, η αθλητικογράφος είχε επηρεαστεί από την αρνητικότητα που υπήρχε προς το πρόσωπό του.

«Με την Ευρυδίκη συστηθήκαμε μέσα από τις δικές μου τοποθετήσεις και πράξεις. Παρασύρθηκε λίγο με όλο αυτό και θεωρώ ότι ήταν αρκετά ώριμη να επιλέξει αν θα παρασυρθεί ή όχι. Η Ευρυδίκη δεν είναι ανώριμο κορίτσι ή παιδί, ίσως το “παρασύρθηκε” είναι λίγο υπερβολικό. Θεωρώ ότι επηρεάστηκε από όλη αυτή την αρνητικότητα απέναντί μου, από κάποιους λίγο, λίγο, κάποιοι περισσότερο και συσσωρεύτηκε μια αρνητικότητα. Και κάπου επηρεάστηκε.

Το “παρασύρθηκε” το παίρνω πίσω γιατί είναι λίγο υπερβολικό. Είναι ένα άτομο που έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα, αλλά και αποφασίζει για τον εαυτό της. Δεν επιτρέπει πράγματα να αποφασίζουν οι άλλοι γι’ αυτήν. Αυτό που είχε πει ο Χρανιώτης ισχύει. Είμαστε σε ένα παιχνίδι που πρέπει να αποφασίσει ποιος θα φύγει.

Όταν ταιριάζεις με έναν άνθρωπο, δεν θα επιλέξεις αυτόν, θα επιλέξεις κάποιον που δεν ταιριάζεις. Εγώ ήμουν αυτός ο άνθρωπος για πολλούς ανθρώπους εκεί μέσα. Να μου κοπούν τα πόδια αν φώναξα ποτέ κάμερα ή αν έπαιξα ποτέ κάτι μπροστά στην κάμερα. Ο Χρανιώτης είχε πει ότι είναι σαν να ψάχνεις το εξιλαστήριο θύμα», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αγγελόπουλος.