Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στην Αμερική, το τηλεπαιχνίδι «Minute to win it» προβάλλεται από το κανάλι ΝΒC, πρόκειται αισίως σε μερικούς μήνες να μπει στην τρίτη του σεζόν και προσεχώς θα το δούμε στο Mega.

Το concept είναι απλό και το στοιχείο αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας αντικείμενα καθημερινής χρήσης, πρέπει να βγουν «ζωντανοί» από δοκιμασίες διάρκειας εξήντα δευτερολέπτων.

Το ποσό ανεβαίνει ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας των δοκιμασιών ενώ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού υπάρχουν τέσσερα μαξιλαράκια, ανάλογα μ’ αυτά του «Εκατομμυριούχου», τα οποία πιστοποιούν πως ο διαγωνιζόμενος δεν χάνει επ’ ουδενί τα χρήματα τα οποία έχει συλλέξει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Συνολικά υπάρχουν δέκα δοκιμασίες -τα μαξιλαράκια κάνουν την εμφάνιση τους στην πρώτη, πέμπτη όγδοη και πρόσφατα στην Αμερική ένατη δοκιμασία- ενώ το μεγαλύτερο ποσό φτάνει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Μία από τις δοκιμασίες μπορεί να είναι: Κρατείστε για ένα λεπτό δύο φτερά στον αέρα… φυσώντας δυνατά! Ή Περάστε με το ένα χέρι μια κλωστή από δεκατέσσερις καρφίτσες, η καθεμία εκ των οποίων έχω μικρότερο «μάτι» από την προηγούμενη.