Νέα κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για τις Τηλεοπτικές Άδειες. Αφορμή αποτέλεσαν όσα δήλωσε  οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο οποίος χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό, πραξικόπημα έστω κοινοβουλευτικό το νομοθέτημα» και τόνισε: «Σας λέω ευθέως ότι η ΝΔ δε θα μπορέσει να αναγνωρίσει αυτό το διαγωνισμό, κι ότι θα προκηρύξει διαγωνισμό και για άλλες άδειες, κι επειδή δεν είμαστε μπαταξήδες χρήματα από αυτά που δόθηκαν με τους συγκεκριμένους όρους θα πρέπει να δοθούν πίσω…» Ο κ. Δένδιας είπε ότι τελικά το αποτέλεσμα για το Δημόσιο θα είναι θετικό γιατί θα δοθούν περισσότερες άδειες από τη ΝΔ.

«Θα επιστρέψει η ΝΔ τα λεφτά στους καναλάρχες; Αυτό είναι είδηση!» σχολίασε χαρακτηριστικά η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια. «Μόνο θυμηδία προκαλεί το άνευ προηγουμένου αλαλούμ που επικρατεί στη ΝΔ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Είναι τέτοιος ο πανικός και τόσα  τα αντιτιθέμενα συμφέροντα που θέλουν  να εκφράσουν,  που τα στελέχη της ΝΔ  κάθε μέρα ξεστομίζουν και άλλη μια φαεινή ιδέα σχετικά με το διαγωνισμό.  Σήμερα ήταν η σειρά του πρώην υπουργού κ. Δένδια στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι να δηλώσει ευθαρσώς ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα επιστρέψει πίσω στους καναλάρχες τα χρήματα που δόθηκαν για τις άδειες. Με αγωνία παρακολουθούμε ποια θα είναι η επόμενη-υπαγορευμένη από τη διαπλοκή- εξαγγελία της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε.