Στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, όπου κρατούνται μετά από σύλληψή τους ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, βασικοί συντελεστές της ERTOPEN, μετέβη σήμερα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης,.

Ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε. κατήγγειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις αυταρχικές συλλήψεις και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους. «Η ERTOPEN λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, από τότε που έπεσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTOPEN έχει “παρελάσει” σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μέχρι τώρα όμως, ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακη φωνή στα ερτζιανά. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει πως «δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN.

Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ERTOPEN».

Μακρή: Πρώτη φορά αριστερή χούντα

Στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, πλάι στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, βρέθηκε και η Ραχήλ Μακρή, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Λίγες ώρες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, ο κόσμος αρχίζει και αντιλαμβάνεται ακριβώς το τι θα πει η πρώτη φορά αριστερή χούντα σε όλο το μεγαλείο. Βέβαια οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι ακόμη πιο σκληροί. Αυτοί τη στιγμή υπάρχει ένα σχέδιο εξόντωσης όλων των φωνών, οι οποίες αντιστάθηκαν και αντιστέκονται και στο μέλλον σκοπεύουν να αντισταθούν

Η ERTOPEN λειτουργεί με νόμιμη χρήση αδειών των συχνοτήτων. Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν νόμιμες άδειες και χρησιμοποιούν παράνομα είναι όλα τα τηλεοπτικά εκείνα κανάλια, τα οποία όλη αυτή την προεκλογική περίοδο εξαπέλυσαν λάσπη και ψεύδη εναντίον των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας».

Καταγγελία και από την ΑΔΕΔΥ

Και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε με ανακοίνωσή της «την αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψη» του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της ERTOPEN από τη συχνότητα 106,7. «Οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους. Καλεί, τέλος, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την Κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων».