Τα «Κηπουρέματα» την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετατρέπουν έναν ακάλυπτο σε παιδική χαρά και δίνουν συμβουλές για την προστασία των φυτών.

Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο γεωπόνος και αρχιτέκτονας τοπίου Ανδρέας Μπαρμπούτσης.

Τα «Κηπουρέματα» στήνουν παιδική χαρά στο Ίλιον. Το επιτελείο της εκπομπής, ανταποκρινόμενο στο mail της Ελευθερίας, αναλαμβάνει να μετετρέψει τον ακάλυπτο της μικρής πολυκατοικίας όπου διαμένει με την 6χρονη κόρη της σε κήπο…ειδκό για παιδιά. Σε αυτό συμφωνούν και οι υπόλοιποι ένοικοι, καθώς πρόκειται κυρίως για νέα ζευγάρια που είτε περιμένουν είτε στοχεύουν να αποκτήσουν άμεσα παιδιά.

Τα «Κηπουρέματα» επιστρατεύουν γκαζόν, ξύλινα πατώματα, καθιστικά, κούνιες, τσουλήθρες αλλά και έναν πολύχρωμο….λαγό, προκειμένου να μετατρέψουν τον άχρωμο ακάλυπτο σε ένα ονειρεμένο παιχνιδοχώρο για μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος, οι μεγάλοι (συμπεριλαμβανομένου του επιτελείου της εκπομπής) το απολαμβάνουν…περισσότερο από τα παιδιά.

Φτιάξτε σπρέι από καφέ και απομακρύνετε με αβλαβή και οικολογικό τρόπο γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια!

Το εμβόλιο των φυτών! Με ένα μίξερ και λίγο χωνεμένο κομπόστ, ο Ανδρέας φτιάχνει ένα οικολογικό μείγμα που δίνει ζωντάνια, βοηθά την ανάπτυξη και αυξάνει τις αμυντικές δυνάμεις των φυτών. Επίσης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε μύκητες, μικρόβια και ιούς.
Συμβουλές για το πώς πρέπει να επιλέγει και πώς να περιποιείται τα καρποφόρα φυτά. Πώς πρέπει να μεταφυτεύει και πώς να πολλαπλασιάζει κανείς τους κάκτους; Ποια είναι τα μυστικά για να σας πιάσει το τσίκας;