Η αδερφή της Celine Dion, Κλοντέτ Ντιόν, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η τραγουδίστρια, τονίζοντας πως δίνει σκληρή μάχη με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου.

Συγκεκριμένα, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Bonsoir Bonsoir» του Καναδά και σύμφωνα με το smoothradio.com δήλωσε πως «σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας και εκτιμώ την ανησυχία του κόσμου».

«Δουλεύει σκληρά και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε», είπε στη συνέχεια.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε μια συνομιλία με την αδερφή της, όπου είπε ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι δυνατόν. Ο παράδεισος έκανε λάθος», με την τραγουδίστρια να απαντάει πως «θα με κάνεις να κλάψω».

Τι είναι το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου

Το σύνδρομο από το οποίο πάσχει η Celine Dion ονομάζεται stiff-person, δηλαδή Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου=.

Σύμφωνα με το Εθνικό Νευρολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ στην ιστοσελίδα του, αναφέρει πως αυτό το σύνδρομο είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή με χαρακτηριστικά αυτοάνοσης νόσου.

Χαρακτηρίζεται από κυμαινόμενη μυϊκή ακαμψία στον κορμό και τα άκρα και από αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ο θόρυβος, το άγγιγμα και η συναισθηματική δυσφορία, που μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς σπασμούς. Οι μη φυσιολογικές στάσεις, συχνά καμπυλωμένες και άκαμπτες, είναι χαρακτηριστικές της διαταραχής.

Μάλιστα, τα άτομα με SPS μπορεί να είναι πολύ ανάπηρα για να περπατήσουν ή να κινηθούν ή φοβούνται να φύγουν από το σπίτι επειδή οι θόρυβοι του δρόμου, όπως ο ήχος μιας κόρνας, μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς και πτώσεις. Το SPS επηρεάζει διπλάσιες γυναίκες από τους άνδρες. Συχνά σχετίζεται με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο διαβήτης, η θυρεοειδίτιδα, η λεύκη και η κακοήθης αναιμία.