Στην σοβαρή περιπέτεια της υγείας της, μετά από μία επιπλοκή σε χειρουργείο που έκανε, αναφέρθηκε η Αννίτα Ναθαναήλ. Μιλώντας στην εκπομπή «Breakfast@Star» η παρουσιάστρια εξήγησε για πιο λόγο δεν έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό: «Η αλήθεια είναι ότι χάθηκα, γιατί πέρασα και περνάω δύσκολα. Βίωσα μία εμπειρία ζωής, που άλλαξε τελείως τον τρόπο που αντιμετωπίζω την καθημερινότητά μου» ανέφερε αρχικά. «Μπήκα να κάνω μία χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο γόνατο. Όταν ξύπνησα, είχε γίνει ολική αντικατάσταση της άρθρωσης του γονάτου μου. Στη συνέχεια υπήρξε μία επιπλοκή, η οποία με καθήλωσε στο κρεβάτι. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν μπορούσα να σταθώ», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

Η Αννίτα Ναθαναήλ είπε πως μετά την επιπλοκή στο χειρουργείο είχε σοβαρό πρόβλημα με το πόδι της: «Το πόδι μου, μετά την επιπλοκή άρχισε να μαυρίζει, να καίγεται. Το τύλιγα με παγωμένες γάζες και επιδέσμους για να αντέξω τον πόνο. Τραυματίστηκαν κάποια νεύρα στο πόδι. 44 μέρες ήμουν καθηλωμένη. Μάλιστα η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως εθίστηκε στα ισχυρά παυσίπονα: Χρειάστηκε να απευθυνθώ σε αναισθησιολόγο, η οποία μου έδωσε μία πολύ ισχυρή αγωγή και νευροπαθητικά φάρμακα. Εθίστηκα σε πολύ δυνατά οπιούχα παυσίπονα, ζούσα με το ρολόι στο χέρι για να δω πότε μπορώ να πάρω την επόμενη δόση» είπε.

Αναφορικά με το πώς αντέδρασαν τα παιδιά της παρουσιάστριας για την περιπέτεια υγείας που πέρασε η μητέρα τους, είπε: «Τα παιδιά μου ζουν και σπουδάζουν στην Αμερική, πήρα τη μεγάλη απόφαση να ταξιδέψω με αναπηρικό αμαξίδιο. Γνώριζαν την κατάσταση της υγείας μου, αλλά δεν είχαν την πλήρη εικόνα. Σοκαρίστηκαν, όταν με είδαν.