Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε η Σίσσυ Χρηστίδου, μετά τα όλα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τις λεπτομέρειες του διαζυγίου της από τον Θοδωρή Μαραντίνη. Η ίδια, κρατώντας έναν λακωνικό λόγο, έδωσε τις δικές της απαντήσεις, ύστερα από τη συνέντευξη του πρώην συζύγου της, πριν λίγες μέρες.
Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Breakfast @ Star» με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου, η Σίσσυ Χρηστίδου αναφέρθηκε, αρχικά, για τα συναισθήματα που της έχουν γεννηθεί από όλη αυτή την κατάσταση. «Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη, όπως καταλαβαίνεις. Φαντάζομαι όλοι το καταλαβαίνουν. Έβγαλα αυτή την ανακοίνωση, γιατί εγώ δεν μπορώ να το παίξω αυτό το παιχνίδι, ούτε θέλω, ούτε το έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου και ούτε πρόκειται. Προφανώς, ειπώθηκαν τεράστια ψέματα. Αν ίσχυαν όλα όσα ειπώθηκαν, δεν θα υπήρχαν αυτές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης. Οπότε, εγώ απευθύνομαι στη δικαιοσύνη, τα στοιχεία αφορούν μόνο τη δικαιοσύνη, δεν είναι προς δημοσίευση, οπότε δεν θα τα παραθέσω και όλα στον κόσμο και ούτε πρόκειται να πω καμία αλήθεια, που δεν είναι έτοιμα να ακούσουν τα ανήλικα παιδιά μου».
Στη συνέχεια, η ίδια πρόσθεσε πως «στεναχωρήθηκα, αλλά έχω περάσει τόσα πολλά τα τελευταία τρία χρόνια, που μέσα από όλα αυτά, έχω βγει πιο δυνατή και μπορώ να το επεξεργαστώ καλύτερα. Στεναχωριέμαι για το πλαίσιο που μπορεί να πάρει όλο αυτό, αλλά δεν θα επιτρέψω να εργαλειοποιηθούν και να θυματοποιηθούν τα παιδιά μου, για τη δημόσια εικόνα που έχει το προσωπικό όφελος στο τέλος. Οπότε, δεν θα το κάνω αυτό».
«Ο Θοδωρής το γνωρίζει αυτό πολύ καλά, ήξερε εκ των προτέρων ότι εγώ δεν πρόκειται να βγω να τοποθετηθώ σε όλα αυτά που ειπώθηκαν, οπότε μπορεί να το κάνει όσες φορές θέλει. Και θα σου πω πως ότι και να ειπωθεί, όσο τεράστιο ψέμα κι αν είναι, δεν θα το κάνω», τόνισε, ρίχνοντας τα βέλη της στον πρώην σύντροφό της.
«Αυτό που θέλω να μείνει στο τέλος της ημέρας, είναι ότι κάθε γυναίκα πρέπει να έχει το δικαίωμα και τον χώρο, άμα θέλει να χωρίσει, άμα θέλει να βγει από ένα γάμο, να μη φοβάται. Να μη φοβάται τη διαπόμπευση, την κοινωνική αποστράγγιξη, τους εκβιασμούς… Γιατί εγώ μπορεί αυτό να το παθαίνω τώρα μπροστά σε όλη την Ελλάδα, αλλά η κάθε γυναίκα το παθαίνει στη γειτονιά της, το παθαίνει στο χωριό της, το παθαίνει στην πόλη της και… δεν μασάμε» κατέληξε η Σίσσυ Χρηστίδου.
«Έχω δώσει 173.568 ευρώ σε διατροφή»
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, όπου μίλησε για το διαζύγιό του, με αρκετές λεπτομέρειες για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα.
Αρχικά, δήλωσε πως «δε θυμάμαι πόσα είναι τα δικαστήρια. Ίσως και λιγότερα από επτά». Στη συνέχεια, μιλώντας για τη διαδικασία, είπε πως είναι προσωπικά δεδομένα και απαγορεύεται να συζητιούνται δημόσια, ενώ πρόσθεσε πως «εγώ απάντησα σε μία αίτηση που έγινε από την άλλη πλευρά. Η απόφαση αυτή βγήκε πριν από 6 μήνες, αν ήθελα εγώ να κάνω σημαία κάτι, θα είχα βγει μόνος μου ή θα είχα βρει ένα άλλο τρόπο να το κάνω. Είναι λίγο περίεργο πώς έξι μήνες μετά, μου δημιουργείται αυτή η απορία, μία απόφαση που βρίσκεται στα δικά μου χέρια, στης Σίσσυς τα χέρια, στους δικηγόρους μας και στου δικαστή, πώς ξαφνικά ξεφυτρώνουν δικαστικά ρεπορτάζ. Που σημαίνει ότι κάποιος έχει διαρρεύσει κάτι. Δεν ήθελα εγώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Προφανώς και δεν το διέρρευσα εγώ».
Ξεκαθαρίζοντας το τι έγινε στα δικαστήρια, ο τραγουδιστής είπε «έγιναν δύο δικόγραφα, η Σίσσυ ζήτησε έξι πράγματα, τα οποία απορρίφτηκαν και τα έξι. Εγώ ζήτησα δύο και εγκρίθηκε το ένα. Νομίζω ότι είναι προφανές ποιος κέρδισε και ποιος έχασε». «Στην πράξη, αν θέλουμε να το πούμε πιο λαϊκά, έδωσε μία ισοπαλία. Σε αυτή τη φάση δεν πήρα τη συνεπιμέλεια και θα κινηθώ νομικά ξανά. Αυτό ήταν ασφαλιστικά μέτρα, μιλάμε για μία προσωρινή διαδικασία. Υπάρχει κι άλλη διαδικασία. Κι επειδή είπατε ότι έχει τελεσιδικήσει, που ήταν πάλι εσφαλμένο, δεν έχει τελεσιδικήσει, απλώς σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση δεν έχασα κάτι. Εγώ απλώς διεκδικώ κάτι, δεν έχασα κάτι».
«Σίγουρα δεν ήθελα να φτάσουμε εκεί. Υπάρχουν στιγμές που έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ, αλλάξανε πολύ τα πράγματα με το που έθεσα αυτό το ζήτημα. Τα οικονομικά είναι ξεχωριστό κομμάτι. Όταν έχω τη μισή βδομάδα τα παιδιά, σημαίνει ότι κάνω κάποια έξοδα. Είναι κοινή λογική το να δούμε τα έξοδα των παιδιών. Το σχολείο το πληρώνω πλήρως εγώ. Είναι ένα ιδιωτικό σχολείο που πληρώνω από την πρώτη ημέρα εγώ».
«Ποτέ δε σταμάτησα να πληρώνω διατροφή. Ακόμα και την περίοδο του covid, που ο δικός μου κλάδος και οι συναφείς κλάδοι πάθαμε τεράστια ζημιά, δεν ήταν για έναν και δυο μήνες, συνέχισα να πληρώνω διατροφή. Εκείνη την περίοδο είτε δανείστηκα, είτε πούλησα, είτε εκποίησα πράγματα, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή, βρήκα τον τρόπο στη χειρότερη στιγμή μου, η διατροφή που έπαιρνε η μητέρα των παιδιών μου ήταν 1500 ευρώ. Στη χειρότερη στιγμή μου. Μπορεί να μην έπαιρνε το ποσό που είχε οριστεί, όσο άδικο και αν το θεωρώ, αλλά έμπαινε η διατροφή»
«Αυτή τη στιγμή έχω δώσει 173.568 ευρώ, οπότε δε δέχομαι – με πληγώνει πάρα πολύ – να ακούσω στον δρόμο από δημοσιογράφους ή εκπομπές, που παίρνουν κάποια πληροφορία, ότι εγώ δεν πληρώνω διατροφή». Όσον αφορά τα όσα είχαν ακουστεί για τα οικονομικά του, είπε πως «το ταξίδι στο Λας Βέγκας που έχει ειπωθεί, είχε γίνει πριν το διαζύγιο. Αυτοκίνητο δεν έχω πάρει εγώ 80.000 ευρώ. Η Σίσσυ έχει πάρει αυτοκίνητο 80.000 ευρώ με μετρητά. Εγώ νοικιάζω αυτοκίνητο με τη μέθοδο του leasing με 460 ευρώ τον μήνα… Να λέμε πράγματα που στέκουν. Ότι ταξίδια έχω καταφέρει να πάω μετά το διαζύγιο, ήταν με τα παιδιά μου. Το αν βρήκα τρόπο να πάω ταξίδι και διακοπές με τα παιδιά μου, είναι άλλο. Πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία. Όταν τα παιδιά κάνουν μια πολυτελή ζωή με τη μαμά τους, και είμαι ευτυχής γι’ αυτό, πρέπει κι εγώ να τους δώσω κάτι».
«Η Σίσσυ είναι πάρα πολύ καλή μάνα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Είχα πάει με τα παιδιά για σκι. Μετά από πολύ μεγάλη διαδικασία, πήγα στον κουμπάρο μου, τον νονό του Φίλιππου με τα παιδιά, μας φιλοξένησε στο σπίτι του και πήγαμε δυο μέρες και κάναμε και σκι. Στον νονό του παιδιού ξαναλέω, δυο μέρες. Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στο να πάω με τα παιδιά στο εξωτερικό από την πλευρά της Σίσσυς». «Η συνεπιμέλεια μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ένα σημείο μηδέν, στο οποίο δυο άνθρωποι υποχρεούνται να βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν» είπε για τη Σίσσυ Χρηστίδου, ενώ πρόσθεσε πως «τα παιδιά έχουν καταθέσει στο δικαστήριο. Ήταν μια διαδικασία που κρίθηκε απαραίτητη»