Η Αμάντα Σέιφριντ γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε την πίεση που ένιωθε γυρίζοντας γυμνές σκηνές σε νεαρή ηλικία. Η υποψήφια για Έμμυ ηθοποιός είπε «Όταν είμαι 19 χρονών, πόζαρα χωρίς τα εσώρουχά μου. Πώς το άφησα να συμβεί;» είπε σε συνέντευξή της και γρήγορα έδωσε την απάντηση: «Ω, ξέρω γιατί: ήμουν 19 και δεν ήθελα να στενοχωρήσω κανέναν και ήθελα να διατηρήσω τη δουλειά μου. Να γιατί.» είπε. Και ενώ όπως δήλωσε, έχει πολλά πράγματα για να νιώθει περήφανη, παραδέχτηκε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν είχε εμφανιστεί στην εποχή μετά το #MeToo.

Η 36χρονη Σέιφριντ ξεκίνησε να παίζει σε σαπουνόπερες όπως το As the World Turns και το All My Children. Είχε επίσης έναν κεντρικό ρόλο στο στην ταινία μυστηρίο, Veronica Mars όπου έπαιξε το ρόλο της Lilly Kane λίγο πριν πρωταγωνιστήσει στο Mean Girls. Στην τελευταία ταινία που η Seyfried αποκάλυψε ότι ένιωθε «ενοχλημένη» από τα αγόρια που την πλησίαζαν ζητώντας της να τους κάνει μια πρόγνωση καιρού, καθώς ο χαρακτήρας που υποδυόταν ήταν μία σέξι μετεωρολόγος που χρησιμοποιούσε το στήθος της, για να περιγράψει τα καιρικά φαινόμενα. Η ηθοποιός συμπλήρωσε πως στην αρχή της καριέρας της δεν είχε την αυτοπεποίθηση να πιστέψει ότι θα μπορούσε να γίνει διάσημη για τη δουλειά της και ήθελε να διασφαλίσει ότι θα την κρατούσε.

Αυτή όμως, δεν είναι η μοναδική στιγμή που την έφερε σε δύσκολη θέση. Το 2010, η ηθοποιός είχε δηλώσει στην Telegraph πως παρακολούθησε τη σειρά «Big Love» του 2008 με τους γονείς της και ότι «τρόμαξε» από τις σεξουαλικές σκηνές που είχε γυρίσει: «Καθόμουν εκεί και παρακολουθούσα και ξαφνικά, είχε μια σκηνή όπου δύο άνθρωποι κάνουν σεξ, και ήμουν εγώ! Κάνοντας σεξ! Απλώς σκέφτηκα, όχι, όχι, όχι!», είπε τότε.

Πλέον, η Αμάντα Σέιφριντ άφησε πίσω το παρελθόν της και λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στο «Dropout», στον ρόλο της ιδρύτριας του Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς, ενώ το 2021 προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη δουλειά της στο «Mank».



«Είναι κάπως σουρεαλιστικό το ότι είμαστε εδώ τώρα, ότι προτάθηκα και με ξεχώρισαν. Δεν πέρασα κανένα μέρος της καριέρας μου νιώθοντας ξεχωριστή», είπε η Σέιφριντ, τονίζοντας ότι ποτέ δεν περίμενε κάτι σπουδαίο, ήταν πάντα προετοιμασμένη για το χειρότερο και απλώς συνεχίζει να περπατάει στο μονοπάτι της.