Επτά δεκαετίες έκλεισε η βασίλισσα Ελισάβετ στον θρόνο της Βρετανίας και οι εορτασμοί είναι πανηγυρικοί. Τα διεθνή πρακτορεία γέμισαν με φωτογραφίες της Λίλιμπετ στο μπαλκόνι του Μπάκινγχαμ, με όλη τη βασιλική οικογένεια στο πλευρό της και τον κόσμο να ζητωκραυγάζει για την 96χρονη πολυαγαπημένη του μονάρχη.

Φορώντας ένα λιλά φόρεμα και κρατώντας μπαστούνι, καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, η βασίλισσα παρακολούθησε την εντυπωσιακή υπέρπτηση των αεροπλάνων της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Κάρολο, την Καμίλα, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ με τα τρία τους παιδιά. Από το μπαλκόνι εκτός από τον Φίλιππο που πέθανε τον Απρίλιο του 2021 έλειπαν και ο Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, που επέλεξαν το δικό τους βασιλικό «θάνατο», γυρνώντας την πλάτη στις παραδόσεις του θρόνου και επιλέγοντας να ζήσουν ελεύθεροι στην Αμερική.

Η Βρετανία γιορτάζει τα 70 χρόνια στο θρόνο

H χθεσινή πρώτη μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων βρήκε τον Χάρι και τη Μέγκαν εκτός εξώστη, με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ να παρακολουθούν την παρέλαση από το παλιό γραφείο του δούκα του Ουέλινγκτον.

Βέβαια ο φωτογραφικός φακός τούς έπιασε κοντά στο μπαλκόνι να συνομιλούν και να κάνουν γκριμάτσες με τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας, με τα εγγόνια της πριγκίπισσας Άννας, κάνοντάς τους νοήματα να σωπάσουν και προσδίδοντάς στο ζευγάρι τη χαλαρότητα που αναζητούσαν και τους οδήγησε εκτός Βρετανίας.

Η παρουσία του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο ήταν ίσως η ευκαιρία να δοθεί στη βασίλισσα το μεγαλύτερο δώρο, η φωτογραφική απόδειξη της οικογενειακής ενότητας. Όμως φαίνεται ότι χάθηκε καθώς το ζευγάρι όταν ερχόταν στο προσκήνιο μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα ήταν μόνο στην επαφή τους με τα ανήλικα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αναφέρει η Daily Mail. Υπήρξε βέβαια μια συνάντηση με τον ηλικιωμένο ξάδερφο της βασίλισσας, τον Δούκα του Κεντ.

Στον ίδιο χώρο με την Κέιτ – Η δύσκολη επιστροφή του Χάρι

Αυτή ήταν επίσης η πρώτη φορά που η Μέγκαν βρέθηκε στον ίδιο χώρο με την Κέιτ από τη στιγμή που η πρώτη την είχε κατηγορήσει στη συνέντευξη στην Oprah Winfrey ότι την έκανε να κλάψει για τα φορέματα των παρανύμφων.

Τι μήνυμα θα έστελνε μια φωτογραφία των δύο γυναικών να συνομιλούν δίπλα δίπλαq αναρωτιέται η βρετανική εφημερίδα. Αν ήταν διατεθειμένες να βγάλουν προς τα έξω μια εικόνα συνοχής που θα άφηνε τα περασμένα πίσω τους, τότε σίγουρα θα το είχαν κάνει και οι επικριτές τους.

Για τον Χάρι αυτή πρέπει να ήταν η πιο δύσκολη επιστροφή του καθώς περιορίστηκε σε έναν απλό θεατή. Και αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι σε αντίστοιχους εορτασμούς του 2002 και 2012 απολάμβανε την εύνοια της γιαγιάς του, εξέχοντα ρόλο στο πλευρό του αδερφού του, Γουίλιαμ και φυσικά την αγάπη των Βρετανών. Τώρα αρκέστηκε σε ένα σκούρο κουστούμι και στις γκριμάτσες με τα παιδιά στην είσοδο του μπαλκονιού!

Η αγάπη των Βρετανών δεν είναι πια εγγυημένη στο πρόσωπο του Χάρι, που φαίνονται πλέον να δυσανασχετούν με τις διαρκείς αιχμές του κατά των μελών της βασιλικής οικογένειας, της μοναρχίας και της χώρας. Απόντες και τα παιδιά του, Άρτσι και Λίλιμπετ, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media.