Το σχόλιο του Γιώργου Καπουτζίδη στη Eurovision 2022, ως απάντηση σε ομοφοβικό σχόλιο που δέχτηκε, σχολίασε ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο Γιώργος Καπουτζίδης, την ώρα που παρουσίαζε τον τελικό του 66ου μουσικού διαγωνισμού απάντησε σε σχόλιο που τον χαρακτήριζε «κακιά αδερφή», λέγοντας: «Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ».
Σε αυτό το σχόλιο του Γιώργου Καπουτζίδη αναφέρθηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο πρώην καλαθοσφαιριστής, Δημήτρης Παπανικολάου.
Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε ένα story, στο οποίο εξήγησε πως κι ο ίδιος είναι κατά κάθε μορφής ρατσισμού, καθώς –όπως πρόσφατα ανακοίνωσε τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο χώρος και ο χρόνος δεν ήταν «σωστοί» για ένα τέτοιο σχόλιο, καθώς όπως λέει: «Αν με καλέσουν, όμως, να σχολιάσω έναν αγώνα μπάσκετ, θα σχολιάσω τον αγώνα μπάσκετ και θα μείνω σε αυτό. Επίσης, ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με τους όρους “έξυπνοι” ή “πετυχημένοι”. Υπάρχει κόσμος, π.χ. που γεννήθηκε με νοητική στέρηση και δεν έχει αυτή την ευκαιρία».
Αναλυτικά όσα έγραψε ο Δημήτρης Παπανικολάου:
«Δεν συνηθίζω να σχολιάζω άλλους, γιατί χάνω δουλειά με τον εαυτό μου, καθώς και χρόνο σε πιο σοβαρά θέματα. Θα κάνω μία εξαίρεση. Ο κ. Καπουτζίδης μου είναι πολύ συμπαθής και θέλω να πιστεύω (και για ευνόητους προσωπικούς λόγους) ότι είμαι αντιρατσιστής ως εκεί που δεν πάει και σέβομαι τη μοναδικότητα του καθενός. Αν με καλέσουν σε 100 εκπομπές, θα μιλήσω 100 φορές για ένα θέμα σοβαρό που μπορεί να βελτιωθεί και όποιος θέλει να το δει καλώς, όποιος δεν θέλει αλλάζει κανάλι, τόσο απλά. Αν με καλέσουν, όμως, να σχολιάσω έναν αγώνα μπάσκετ, θα σχολιάσω τον αγώνα μπάσκετ και θα μείνω σε αυτό. Επίσης, ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με τους όρους “έξυπνοι” ή “πετυχημένοι”. Υπάρχει κόσμος, π.χ. που γεννήθηκε με νοητική στέρηση και δεν έχει αυτή την ευκαιρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.