Η Άμπερ Χερντ ξέσπασε σε λυγμούς στο εδώλιο την Πέμπτη 5/5, καθώς θυμήθηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ φέρεται να την απείλησε ότι θα «τεμαχίσει» το πρόσωπό της με ένα μπουκάλι – και στη συνέχεια το έβαλε μέσα της κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

«Δεν ήξερα αν το μπουκάλι που είχε μέσα μου ήταν σπασμένο», είπε, αναπνέοντας βαριά καθώς συγκρατούσε τα δάκρυά της. «Δεν μπορούσα να το νιώσω. Δεν μπορούσα να αισθανθώ τίποτα».

Ο εφιάλτης εκτυλίχθηκε τον Μάρτιο του 2015, ενώ το τότε παντρεμένο ζευγάρι έμενε στην Αυστραλία, όπου ο Ντεπ γύριζε το πέμπτο μέρος της σειράς ταινιών «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».

Η Άμπερ Χερντ στη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ

Οι δυο τους διαπληκτίστηκαν για το ποτό και ο Ντεπ χλεύασε τη Χερντ με ένα μπουκάλι ποτό που κρατούσε – το οποίο έπεσε στο πάτωμα και έσπασε όταν εκείνη πήγε να το πιάσει, είπε η ηθοποιός. «Αυτό τον εξόργισε πραγματικά», κατέθεσε η Χερντ.

«Σηκώθηκα [και] είχε ένα μπουκάλι στο χέρι του», είπε. «Μου το πέταξε». Η Χερντ συνέχισε: «Δεν ξέρω πόση ώρα πέρασε, αλλά κάποια στιγμή, είχε ένα σπασμένο μπουκάλι του ενάντια στην περιοχή του λαιμού του προσώπου μου στο ύψος του σαγονιού μου, και μου είπε ότι θα μου κόψει το πρόσωπο».

Η κακοποίηση με το μπουκάλι

Η Άμπερ Χερντ στη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ

Η ηθοποιός κατέθεσε μέσα σε δάκρυα για τον Ντεπ που φέρεται να έσκισε το νυχτικό της και να χτύπησε τον τοίχο δίπλα στο κεφάλι της κατά τη διάρκεια του καυγά. «Ήμουν γυμνή, γλιστρούσα σε αυτό το πλακάκι» στο πάτωμα, είπε στους ενόρκους. «Μου φώναζε και μου έλεγε ότι του κατέστρεψα τη ζωή».

«Κοιτάζω στα μάτια του, δεν τον βλέπω πια», συνέχισε, αρχίζοντας να κλαίει με λυγμούς. «Δεν ήταν αυτός. Ήταν μαύρος. Δεν έχω φοβηθεί ποτέ στη ζωή μου τόσο πολύ. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον Τζόνι και δεν μπορούσα να τον δω καθόλου».

Η Άμπερ Χερντ στη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ

Αργότερα στην κατάθεσή της, η δικηγόρος της Χερντ, Elaine Bredehoft, της ζήτησε να διευκρινίσει στους ενόρκους αν ο Depp διείσδυσε στον κόλπο της με ένα μπουκάλι αλκοόλ μέχρι το ηβικό της οστό.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πρέπει να το κάνω αυτό», είπε η ηθοποιός μιλώντας στους ενόρκους. Στην οποία ο δικηγόρος της απάντησε: «Λυπάμαι πολύ». Το οδυνηρό περιστατικό ήταν ο ίδιος καυγάς που άφησε τον Depp με κομμένο δάχτυλο – κάτι που ισχυρίστηκε στο εδώλιο ότι συνέβη όταν η Χερντ πέταξε ένα μπουκάλι βότκα εναντίον του. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί μόλις ένα μήνα νωρίτερα.

Ο Τζόνι Ντεπ στη δίκη με την Άμπερ Χερντ

Η Heard έδειξε φωτογραφίες από το εσωτερικό της κατεστραμμένης έπαυλης που νοίκιασε το ζευγάρι στο Down Under – όπου ο Ben King, ο διαχειριστής του σπιτιού, κατέθεσε προηγουμένως ότι βρήκε το χαμένο δάχτυλο του Depp.

Μία από τις εικόνες έδειχνε δύο μπουκάλια με αλκοόλ και η Heard είπε στους ενόρκους ότι αναγνώρισε το ένα από αυτά από την επίθεση. Η ηθοποιός είπε ότι μετά την υποτιθέμενη επίθεση πήρε υπνωτικά χάπια για να αποκοιμηθεί και ξύπνησε με τον τότε σύζυγό της τραυματισμένο.

Η Άμπερ Χερντ στη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ

«Κατάλαβα ότι του έλειπε ένα δάχτυλο», είπε, περιγράφοντας ένα κατεστραμμένο σπίτι με γραφή με αποξηραμένο αίμα στους τοίχους, μαζί με μπλε μπογιά.

Η Άμπερ Χερντ στη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ

Οι φωτογραφίες του Ντεπ λιπόθυμου από τα ναρκωτικά

Η Άμπερ Χερντ τράβηξε ενοχλητικές φωτογραφίες του Τζόνι Ντεπ λιπόθυμου μετά από κραιπάλες με ναρκωτικά και αλκοόλ, επειδή κανείς δεν πίστευε ότι είχε πρόβλημα εθισμού, δήλωσε η ηθοποιός στο δικαστήριο την Πέμπτη.

Ο Τζόνι Ντεπ στη δίκη με την Άμπερ Χερντ

Οι φωτογραφίες που κατατέθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Fairfax στη Βιρτζίνια φαίνεται να δείχνουν τον σταρ αναίσθητο σε καρέκλες και στο πάτωμα ενός δωματίου ξενοδοχείου.

«Λιποθυμούσε, αρρώσταινε, έχανε τον έλεγχο του εαυτού του. Οι άνθρωποι τον σήκωναν και τον καθάριζαν και τον έφτιαχναν», είπε η Χερντ τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της.

Ο Τζόνι Ντεπ στη δίκη με την Άμπερ Χερντ

«Είτε δεν θυμόταν, είτε το αρνιόταν, είτε με κατηγορούσε ότι έλεγα ότι αυτό είχε συμβεί ενώ δεν είχε συμβεί. Και δεν υπήρχε κανείς να με υποστηρίξει», είπε.

«[Ήταν] μόνο αυτός, οι υπάλληλοί του και όλοι όσοι τον φρόντιζαν σε σχέση με τον λόγο μου και έτσι άρχισα να βγάζω φωτογραφίες [για να] πω: “Κοιτάξτε, αυτό συμβαίνει”», είπε.

Ο Τζόνι Ντεπ στη δίκη με την Άμπερ Χερντ

Η 36χρονη ηθοποιός κατέθεσε ότι ο Ντεπ μερικές φορές «έπεφτε αναίσθητος« ή αποκοιμιόταν «στη μέση της συζήτησης» αφού έπαιρνε οπιούχα ναρκωτικά.