Η Λίντα Εβαντζελίστα μπορεί να ήταν ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στη δεκαετία του ’90, όμως πλέον δεν κοιτάζει τον εαυτό της στο καθρέπτη, καθώς έχει παραμορφωθεί από τις πλαστικές επεμβάσεις.

Το 56χρονο πρώην μοντέλο δεν βγαίνει σχεδόν από το σπίτι του τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς μια επέμβαση ρουτίνας κατέληξε να αλλάξει την ζωή της, αφού παρουσίασε ένα σπάνιο σύνδρομο.

Η Εβαντζελίστα έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο People και όπως αναφέρει το people.com, η ίδια δηλώνει πως θέλει «να σταματήσει να κρύβεται».

Παράδοξη υπερπλασία του λίπους

Η περιπέτεια του σούπερ μόντελ ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια, όταν αποφάσισε να υποβληθεί σε συνεδρίες CoolSculpting, μία μη επεμβατική μέθοδο, εναλλακτική της λιποαναρρόφησης, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον FDA.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση των συνεδρίων, παρατήρησε εξογκώματα στο πηγούνι, τους μηρούς και το μπούστο της,με τις περιοχές που ήθελε να συρρικνωθούν, να μεγαλώνουν ξαφνικά..

«Προσπάθησα να το διορθώσω μόνη μου, πιστεύοντας ότι έκανα κάτι λάθος», είπε και σημείωσε ότι άρχισε να κάνει δίαιτα και να γυμνάζεται περισσότερο. «Έφτασα στο σημείο να μην τρώω καθόλου. Νόμιζα ότι έχανα το μυαλό μου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Έτσι, τον Ιούνιο του 2016 πήγε στον γιατρό της και διέγνωσε παράδοξη υπερπλασία του λίπους (PAH), σύνδρομο που παρουσιάζεται στο 1% των ανθρώπων που υποβάλλονται στη συγκεκριμένη μέθοδο.

Δικαστική διαμάχη

Η Zeltiq Aesthetics Inc., εταιρεία που πατεντάρει το CoolSculpting, προσφέρθηκε να διορθώσει το πρόβλημα και να πληρώσει για για λιποαναρρόφηση με χειρουργό της επιλογής της.

Παρόλα αυτά, η ίδια είπε ότι «την παραμονή της λιποαναρρόφησης, ενημερώθηκε ότι η Zeltiq θα κάλυπτε τα έξοδα μόνο εάν υπέγραφε συμφωνία εμπιστευτικότητας». Εκείνη όμως αρνήθηκε και έκανε μόνη της την πρώτη από τις δύο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης τον Ιούνιο του 2016.

Πλέον, έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της Zeltiq, ζητώντας 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, αφου όπως λέει, από τότε που έκανε τις συνεδρίες, δεν μπορεί πλέον να εργαστεί.

«Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Δεν μου μοιάζω»

Η Λίντα Εβαντζελίστα ανέφερε πως «δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου σωματικά, αλλά δεν με αναγνωρίζω πια ούτε ως άτομο. Αυτή η Λίντα, το σούπερ μόντελ, έχει κατά κάποιον τρόπο χαθεί».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Δεν μου μοιάζω» και πρόσθεσε ότι «ελπίζω να μπορέσω να βγάλω από πάνω μου μέρος της ντροπής και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα. Αυτός είναι ο στόχος μου».