Αν και είχε εντολές από το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεσή της με τον Μελ Γκίμπσον, εντούτοις η Ρωσίδα μουσικός εμφανίστηκε σε μια μαγνητοσκοπημένη εκπομπή διάρκειας μιας ώρας(αρχικά επρόκειτο να διαρκέσει μισή) και μίλησε για τα όσα καταλογίζει στον χολιγουντιανό ηθοποιό. Σύμφωνα με πρόσωπα του περιβάλλοντος της, η Grigorieva προχώρησε στην εν λόγω συνέντευξη γιατί ένοιωσε ότι έχει σιωπήσει για πολύ καιρό και ότι έχει χρέος στις κακοποιημένες γυναίκες να μιλήσει.

Η Oksana επαναλάμβανε διαρκώς ότι ο Γκίμπσον είναι καλός πατέρας, αλλά χρειάζεται ψυχολόγο για να χειριστεί ζητήματα, τα οποία άθελά του θα μπορούσαν να κάνουν κακό στην κόρη του.

Όταν ήρθε η κουβέντα στις περιβόητες κασέτες, είπε ότι ο λόγος που κατέφυγε σε αυτές ήταν γιατί φοβήθηκε ότι θα την σκοτώσει ο Μελ και όχι για να βγουν στη δημοσιότητα. «Ήθελα, αν πεθάνω, να τις βρει η μητέρα μου, για να μάθει ποιος με δολοφόνησε», είπε χαρακτηριστικά.

Περιέγραψε εκείνο το βράδυ, λέγοντας ότι ξεκίνησε να την χτυπά, ενώ εκείνη είχε στην αγκαλιά το μωρό τους. Μάλιστα στο σπίτι ήταν και ο γιος της από προηγούμενη σχέση, ο οποίος είδε τον Γκίμπσον να τη χτυπάει στο στόμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, την απείλησε ακόμη και με όπλο. Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι απλώς την χαστούκισε πάνω στο θυμό του.

Σε ερώτηση του Larry King σχετικά με το πόσο άντεξε, εκείνη είπε ότι έμεινε λίγο καιρό μαζί του, καθώς και ο ίδιος την παρακάλεσε ζητώντας συγνώμη, αλλά επαναλήφθηκαν παρόμοιοι καβγάδες, οπότε και πήρε την απόφαση να φύγει. Πάντως, σήμερα ισχυρίζεται ότι τον έχει εν μέρει συγχωρέσει για ότι της έκανε.

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη βγήκε στο φως της δημοσιότητας ανακοίνωση του γιατρού της Oksana, σύμφωνα με την οποία μια μέρα μετά τον έντονο καβγά, η Oksana έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και εξ αιτίας αυτών υπέφερε από ναυτία, ζαλάδες και πονοκέφαλο.