Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ, Leonardo DiCaprio, από μικρός ονειρευόταν να γίνει θαλάσσιος βιολόγος, ενώ είναι γνωστός για την οικολογική του ευαισθησία, αφού μόλις λίγους πριν έδωσε 1 εκατομμύριο ευρώ στην «WWF» για τη σωτηρία των τίγρεων του Νεπάλ.

Το 2007 είχε πραγματοποιήσει την παραγωγή σε ένα οικολογικό ντοκιμαντέρ, το «The 11th Hour» ενώ στο ιδιωτικό του νησί, έχει δημιουργήσει μια πραγματική οικολογική όαση.

Μπορεί να κερδίζει έως και 30 εκατομμύρια σε κάθε καινούρια ταινία που γυρίζει, να ξοδεύει απίστευτα ποσά για να πραγματοποιεί πάρτι με διασημότητες και να αλλάζει τις γυναίκες όπως οι κοινοί θνητοί αλλάζουν… πουκάμισα, όμως όπως φαίνεται όταν πρόκειται για αγαθοεργίες, βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μέσω της οργάνωσης που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, την «Leonardo DiCaprio Foundation» ο ηθοποιός πραγματοποίησε δωρεά που ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια ευρώ για να προστατευτεί και να διατηρηθεί η πανίδα των ωκεανών.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την σωτηρία των ωκεανών από την αμερικανική κυβέρνηση, με τον Leonardo να παρουσιάζεται από τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, ενώ ακολούθησε και ευχαριστήριο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Barack Obama.