Την ώρα που η Βρετανία- και όχι μόνο- γιορτάζει τη γέννηση του μωρού που θα ήταν το πρώτο της εγγόνι, η ταινία «Caught In Flight», που αναβιώνει τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα αναμένεται σε λίγες ημέρες να κάνει πρεμιέρα στις λονδρέζικες αίθουσες.

Δεκαέξι χρόνια μετά το θάνατό της Νταϊάνα, μία Αυστραλή ηθοποιός, η Naomi Watts, αναλαμβάνει την πραγματικά δύσκολη δουλειά της αναβίωσης της «μαγείας» που εξέπεμπε η πριγκίπισσα.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες από τη Watts σε στιγμές- ορόσημα των δύο τελευταίων χρόνων της ζωής της Νταϊάνα δείχνουν πως αναμφίβολα έχει καταφέρει να αποτυπώσει το στιλ και την «αύρα» που έκαναν την πριγκίπισσα μία από τις πιο διάσημες- και πιο αγαπητές- γυναίκες στον κόσμο.

Προφανώς η εστίαση σε μόλις δύο χρόνια της ζωής της Νταϊάνα αποκλείει από την αφήγηση αρκετά σημαντικά στοιχεία της δραματικής ιστορίας της, τονίζει η Daily Mail. Όμως τα δύο αυτά τελευταία χρόνια ήταν μία τόσο καθοριστική περίοδος, που επιτρέπει στον κόσμο να καταλάβει όχι μόνο το πόσο ουσιώδης γυναίκα ήταν και πόση επιρροή ασκούσε αλλά και πόσο βαθιά εύθραυστη ήταν.

Δύο σημεία-κλειδιά αυτών των ετών ήταν ο καρδιοχειρουργός Hasnat Khan τον οποίο η πριγκίπισσα ερωτεύτηκε και με τον οποίον, όπως λέγεται, ήταν έτοιμη να μοιραστεί τη ζωή της και ο Dodi Fayed, με τον οποίο έζησε ρομαντικά και ξέγνοιαστα και τελικά μαζί του έχασε τη ζωή της.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Dailymail και το trailer

Μία εβδομάδα πριν το θάνατό της, στο γιοτ του Fayed

Αγκόλα, 1997. Η μικρή Sandra Tigica είχε χάσει το πόδι της από νάρκη και επί τρία χρόνια περίμενε το προσθετικό.


Ιούνιος 1997 στο Royal Albert Hall. Γνωριμία με τον Mohamed al Fayed ο οποίος ήθελε να τη συστήσει στο γιο του…

Περπατώντας σε ναρκοπέδιο που είχε καθαριστεί, στην Αγκόλα

Νοέμβριος 1996, στο Σίδνεϊ. Δύο μήνες μετά το διαζύγιό της από τον Κάρολο

Αύγουστος 1997. Ο Fayed είναι ο μόνος άνδρας με τον οποίο η Νταϊάνα επέτρεψε να τη φωτογραφήσουν σε προσωπικές στιγμές

 
Νοέμβριος 1995. Η Νταϊάνα μίλησε στο BBC για τους «τρεις ρώπους» του γάμου της και παραδέχθηκε πως είχε ερωτευτεί τον James Hewitt

Η τελευταία φωτογραφία της Νταϊάνα εν ζωή, στο ξενοδοχείο ritz στο Παρίσι. Ήταν 30 Αυγούστου 1997, 21:50. Λίγη ώρα αργότερα θα ήταν νεκρή