Για την κριτική που έχει δεχθεί και τα λάθη του παρελθόντος μίλησε η Κατερίνα Καινούργιου στο περιοδικό «ΕΓΩ! Weekly» ενώ παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως είναι και πάλι ερωτευμένη και βρίσκεται σε μια νέα σχέση.

Η παρουσιάστρια διέψευσε κατηγορηματικά για ακόμη μία φορά τις φήμες που την θέλουν να έχει σχέση με τον Μιχάλη Σηφάκη ενώ τόνισε πώς βρίσκεται σε μια νέα σχέση και αυτές οι φήμες είναι πλέον ενοχλητικές.

«Είμαι ερωτευμένη και διανύω μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου. Δόξα τω Θεώ είμαι πάρα πάρα πολύ καλά» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργήσει σύντομα τη δική της οικογένεια: «Είναι ένα όνειρό μου, που θα ήθελα να πραγματοποιήσω. Πρέπει, όμως, μια σχέση να κάνει τον κύκλο της για να δημιουργήσεις οικογένεια».

Απαντώντας στην σκληρή κριτική που της έχει ασκηθεί και σε όσους την κατηγορούν πως η συμμετοχή της στο «Δέστε Τους» περιορίζεται στην εικόνα της και πως ουσιαστικά δεν έχει ουσιαστικό ρόλο στην εκπομπή, η Κατερίνα Καινούργιου δήλωσε:

«Όποιος παρακολουθεί την πορεία μου, τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως παρουσιάστρια νομίζω ότι έχει καταλάβει ποια είμαι. Έχω συγκεκριμένο ρόλο στην εκπομπή. Ο χαρακτήρας μου, το επίπεδό μου φαίνεται από τις συνεντεύξεις μου. Δεν έχω να αποδείξω σε κάποιον κάτι. Δουλεύω δέκα χρόνια και δεν υπάρχει σεζόν που να έχω μείνει χωρίς δουλειά. Εργάζομαι σκληρά και αγαπώ πολύ τη δουλειά μου. Η τηλεόραση δεν είναι μόνο εικόνα. Μπορεί να βασίζεται κατά το ήμισυ, το υπόλοιπο, όμως, είναι αποτέλεσμα σκληρής και ουσιαστικής δουλειάς. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου πει ότι κοιτάζω μόνο την εξωτερική εμφάνιση και την εικόνα μου».

Τέλος, η Κατερίνα Καινούργιου παραδέχτηκε πως έχει κάνει λάθη στο παρελθόν: «Έχω κάνει στο παρελθόν λάθη. Αλλά είναι λογικό, όταν είσαι 23 χρονών κοριτσάκι και βγαίνεις μπροστά από τον φακό, να είσαι άπειρη, σφιγμένη και αμήχανη. Εμένα με βοήθησε πολύ ο Νίκος Μουτσινάς, που είναι και αυτός που ουσιαστικά ανέδειξε την τηλεοπτική μου προσωπικότητα».