Τη στιγμή που η Lindsay Lohan ετοιμάζεται να «συστηθεί» στο κοινό ως η ενσάρκωση της Elizabeth Taylor στη νέα τηλεοπτική ταινία «Liz & Dick», μια σειρά από vintage φωτογραφίες της πραγματικής Taylor έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η Taylor που υπήρξε μία από τις πλέον θρυλικές μορφές του αμερικανικού κινηματογράφου απεβίωσε το 2011 σε ηλικία 79 ετών.

Στη διάρκεια της ζωής της κόσμησε τα περιοδικά αναρίθμητες φορές… αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στο περιοδικό Time έγινε πρωτοσέλιδο 14 φορές, αρχίζοντας από την ηλικία των 15 ετών.

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν πολλοί ήταν οι αξιόλογοι φωτογράφοι που ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να απαθανατίσουν την Taylor ενώ εργαζόταν, με τους αγαπητικούς της καθώς και με τους θαυμαστές της.

Ωστόσο πολλές από τις ασπρόμαυρες αυτές φωτογραφίες δεν είχαν δει ποτέ μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας. Μια από αυτές είναι και η φωτογραφία που δείχνει την Taylor να παντρεύεται για πρώτη φορά σε ηλικία 18 ετών. Ο γάμος της όμως αυτός δεν ήταν γραφτό να διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο κι έτσι, το 1952 η νεαρή τότε ηθοποιός παντρεύτηκε για δεύτερη φορά.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες δείχνουν την Taylor στα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα» όπου πρωταγωνίστησε μαζί με τον δύο φορές σύζυγό της Richard Burton, ο οποίος υποδυόταν τον Αντόνιο Μάρκο.