Η καριέρα της Jennifer Nicole Lee έχει χτιστεί γύρω από το απίστευτο σώμα της, το οποίο έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να χάσουν βάρος.

Κάποια στιγμή η 36χρονη ζύγιζε πάνω από 90 κιλά και η προσπάθειά της να επιστρέψει στο φυσιολογικό της βάρος μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη.

Μιλώντας στο Foxnews.com η γυμνάστρια είπε πως έπρεπε να πάρει απόφαση πως δεν επρόκειτο να χάσει μέσα σε μία νύχτα τα περίπου 32 κιλά που έχασε τελικά.

Η μεγαλύτερη δυσκολία της ήταν, όπως είπε, να αφήσει πίσω της τις δικαιολογίες. «Απέρριψα όλους τους μύθους και έγινα ειλικρινής με τον εαυτό μου. Απέρριψα όλες τις δικαιολογίες του τύπου ότι δεν έχω αρκετό χρόνο ή ότι κοστίζει να ζεις υγιεινά. Ήταν δύσκολο να δώσω στον εαυτό μου χρόνο γιατί ήθελα αποτελέσματα άμεσα».

«Ήταν δύσκολο να είμαι νέα μαμά. Είχα βαρεθεί να είμαι παχουλή και να μην έχω καθόλου ενέργεια», τόνισε, «κι έβαλα στόχο να μάθω κάθε τι για το πώς τρέφονται και αθλούνται οι γυμναστές και οι σοβαροί αθλητές».

Έμαθε να επικεντρώνεται στην επιμονή παρά στην τελειότητα και είναι σήμερα γνωστή ως γκουρού της γυμναστικής, έχει κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία, μία κολεξιόν μαγιό και DVD με ασκήσεις.

Έκανε μάλιστα κι ένα σποτ στο σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ όπου ενθάρρυνε κι άλλες μαμάδες να προσπαθήσουν για τον εαυτό τους. «Εμείς ως μαμάδες υποφέρουμε από την επιθυμία μας για το καλύτερο για όλους αλλά πρέπει να βάζουμε
και τους εαυτούς μας στη λίστα των προτεραιοτήτων μας», έλεγε.

Κατά τα πρώτα στάδια της προσπάθειάς της έδινε έμφαση στην ενδυνάμωση παρά στην απώλεια λίπους. «Οι γυναίκες και ειδικά οι μαμάδες πρέπει να αξιολογούν την κατάσταση της υγείας τους με βάση το πόσο υγιείς είναι πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά. Το να είσαι fit δεν σημαίνει να είσαι αδύνατος. Το να είσαι δυνατός σημαίνει να είσαι υγιής και fit», είπε.

Η μέθοδός της, που λέγεται JNL Fusion, βασίζεται σε εφικτές τεχνικές άσκησης. Προτείνει έξι «κύκλους» τριών σετ ασκήσεων 30 δευτερολέπτων για ενδυνάμωση και κατευθείαν 30 δευτερόλεπτα αερόβια άσκηση. Αυτή η προπόνηση οδηγεί το μεταβολισμό σε απότομες αλλαγές, κάτι που βοηθά στην απώλεια βάρους.