Ανακοίνωσαν ότι θα χωρίσουν τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά οι φήμες για κρίση στο γάμο τους είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν.

Ένα βίντεο, που τραβήχτηκε δύο εβδομάδες προτού το ζευγάρι γιορτάσει την πρώτη επέτειο του γάμου του το Νοέμβρη του 2011, δείχνει τον Russell Brand να ανακοινώνει ένα πρόγραμμα επισκέψεων του σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και στο τέλος να δηλώνει βγάζοντας τη βέρα του από το δάχτυλό του, ότι «αυτό θα μείνει στην άκρη σε ένα ασφαλές μέρος για την επόμενη εβδομάδα».

Λίγο καιρό μετά ο βρετανός κωμικός ηθοποιός κατέθετε αίτηση διαζυγίου από την τραγουδίστρια Katy Perry και από τότε δεν έχει μιλήσει ξανά για το θέμα.

Αντίθετα η Perry ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για την υποστήριξή τους στις «δύσκολες στιγμές» που περνάει γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και τη στήριξή σας από όλα τα μέρη του κόσμου. Εσείς κάνατε την καρδιά μου χαρούμενη ξανά».

Οι τελευταίες φήμες θέλουν τη νεαρή τραγουδίστρια να επιστρέφει στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να προσπαθήσει να τα ξαναβρεί με τον Russell Brand.

Πηγή από το περιβάλλον της δήλωσε στο περιοδικό Grazia ότι «η Katy είναι συντετριμμένη με την απόφαση του Russell. Είναι έξαλλη με αυτό που πήγε και έκανε αλλά επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος για να τα ξαναβρούν. Του είχε πει ότι αν εκείνος είχε συμφωνήσει να πάνε σε σύμβουλο γάμου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και προσπάθησε να τον πείσει να γυρίσει στις ΗΠΑ και να την συναντήσει. Τώρα σκέφτεται να πάει να τον βρει εκείνη και να του μιλήσει. Δεν αντέχει το γεγονός ότι όλα έγιναν μέσω τηλεφώνου και λέει ότι έχει ανάγκη να τον δει προτού αποδεχτεί την απόφασή του ότι όλα τελείωσαν».