Ήταν μόλις πριν από μερικούς μήνες όταν είχε αποκαλυφθεί ότι η Beyonce, ο 50 Cent, η Mariah Carey και η Nelly Furtado είχαν τραγουδήσει για τα μέλη της οικογένειας Καντάφι με αντάλλαγμα τεράστια χρηματικά ποσά.

Αυτή τη φορά οι «κατηγορίες» στρέφονται εναντίον ηθοποιών, όπως η Hilary Swank και ο Jean-Claude Van Damme οι οποίοι δέχτηκαν να εμφανιστούν, με το αζημείωτο βέβαια, σε πάρτι που έγινε με αφορμή τα γενέθλια του Τσετσένου ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν το γεγονός και ανέφεραν: «ο Ραμζάν Καντίροφ ευθύνεται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνεπώς είναι ανάρμοστο για επωνύμους να πληρώνονται για να παρευρεθούν στο πάρτι του. Αυτό προωθεί την εικόνα του και νομιμοποιεί έναν βάρβαρο ηγέτη και το καθεστώς του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hilary Swank ήταν ενήμερη για το παρελθόν του Καντίροφ αλλά παρόλ’ αυτά αποφάσισε να τον τιμήσει με την παρουσία της, σε αντίθεση με τον Κevin Costner και την Eva Mendes που επέλεξαν να μην παρευρεθούν αν και είχαν λάβει πρόσκληση.

Έπειτα από θύελλα επικρίσεων από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η σταρ του Χόλιγουντ Χίλαρι Σουάνκ δήλωσε πως «μετανιώνει βαθιά» για το γεγονός ότι συμμετείχε στη συναυλία-πάρτι που έγινε στο Γκρόζνι για τα γενέθλια του Ραμζάν Καντίροφ. Η ηθοποιός υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι ο Καντίροφ κατηγορείται για εξωδικαστικές εκτελέσεις, απαγωγές και βασανιστήρια.