Εκείνο το απόγευμα οι λουόμενοι στο Sporting Club μάζεψαν λίγο πιο νωρίς τις πετσέτες τους από την παραλία, τα beach boys τακτοποίησαν με περισσή βιασύνη τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες κοιτάζοντας ανήσυχα τα ρολόγια τους. Οι τροχονόμοι έκαναν τις τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο βουλεβάρτο Πριγκίπισσα Γκρέις. Σε λίγες ώρες άλλωστε, θα έπρεπε να είναι έτοιμοι για το μεγάλο γεγονός: τον γάμο του πρίγκιπα Αλβέρτου με τη Σαρλίν Γουίτστοκ. 100.000 επισκέπτες –όσοι περίπου και στη Formula 1- συνέρρευσαν στο Μονακό για να παρακολουθήσουν τον πριγκιπικό γάμο. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από τη λάμψη και τα πυροτεχνήματα;
Οι κακές γλώσσες έσπευσαν να μιλήσουν για γάμο ανάγκης και σκοπιμότητας. Οι Μονεγάσκοι απλώς χαμογέλασαν και γύρισαν τις πλάτες στα κουτσομπολιά. Το λιλιπούτειο πριγκιπάτο τους είναι αλήθεια ότι αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες προνομιακό στόχο των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων. Το υποτιθέμενο άγχος του γαμπρού για το αν θα έρθει ή όχι η νύμφη, το βίωσε για τα καλά ο πρίγκιπας Αλβέρτος, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η Σαρλίν θέλησε να το σκάσει επειδή έμαθε ότι ο πρίγκιπας έχει και τρίτο εξώγαμο και έτσι βρέθηκε να βγάζει εισιτήριο για Νότια Αφρική χωρίς επιστροφή στο κοντινότερο αεροδρόμιο. Έτσι τουλάχιστον ανέφερε γαλλικό περιοδικό αλλά και η Αστυνομία του αεροδρομίου που έπειτα από εντολή των ανακτόρων κινητοποιήθηκε ώστε να εμποδίσει την εντυπωσιακή ξανθιά μέλλουσα πριγκίπισσα του Μονακό να φύγει προκαλώντας ίσως το μεγαλύτερο βασιλικό σκάνδαλο της δεκαετίας.
Σε απλά ελληνικά, το ρεπορτάζ έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι την πήραν σηκωτή και τη μετέφεραν πίσω στο παλάτι. Τα ανάκτορα από την πλευρά τους, έσπευσαν να διαψεύσουν το δημοσίευμα, ενώ απείλησαν ακόμα και με αγωγές τα Μέσα που μετέδιδαν τέτοιου είδους πληροφορίες λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον γάμο.