Στα επαγγελματικά ο Christian Bale τα πηγαίνει περίφημα, αφού ακούει μόνο θετικά σχόλια για το ταλέντο του, σε προσωπικό επίπεδο όμως υπάρχει ένα «αγκάθι», που δεν είναι άλλο από τη σχέση με τη μητέρα του. Οι δυο τους έχουν να μιλήσουν εδώ και τρία χρόνια και με αφορμή το όσκαρ του ηθοποιού εκείνη έκανε έκκληση για να τα ξαναβρούν.

«Ελπίζω ότι το όσκαρ θα μας φέρει ξανά μαζί. Η οικογένεια είναι τόσο χαρούμενη γι΄αυτόν. Το άξιζε. Είδα άλλους σταρ στα βραβεία με τις μητέρες τους και αναστατώθηκα. Θα ήθελα πολύ να είμαι στο πλευρό του», είπε η μητέρα του για τα συναισθήματά της, καθώς έβλεπε τα όσκαρ.

Το 2008 η μητέρα, η αδερφή και τα ανίψια του Christian Bale επισκέφτηκαν τον ηθοποιό στο ξενοδοχείο που βρίσκονταν λίγο πριν από μια πρεμιέρα του. Ενώ όλα ήταν μια χαρά, σύμφωνα με τη μητέρα άλλαξε ξαφνικά ψυχολογία ο ηθοποιός και έγινε επιθετικός με όλους, ενώ η αδερφή του ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε κιόλας.

«Θα ήθελα να έμπαινε αυτή τη στιγμή στο σπίτι. Θα του έδινα μια μεγάλη αγκαλιά και ένα φιλί και θα ξεχνούσαμε τα τρία χρόνια αυτά. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό».