Σε σκηνικό χολιγουντιανής παραγωγής έχει μετατραπεί η Μεσσηνία, καθώς φιλοξενεί τα γυρίσματα της ταινίας «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν, με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον.

Οι ντόπιοι, που συνάντησαν από κοντά τους αστέρες του κινηματογράφου, μιλούν με ενθουσιασμό για την απλότητά τους, παρά τη διεθνή τους αναγνωρισιμότητα.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ματ Ντέιμον, συνοδευόμενος από τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, τον Τομ Χόλαντ και τον Άντονι Μολινάρι, απόλαυσε ένα γεύμα σε εστιατόριο στη Γιάλοβα. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», οι διάσημοι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με τις τοπικές γεύσεις, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στις ελιές και το αγνό μεσσηνιακό ελαιόλαδο.

Ανάμεσά τους, ο Ματ Ντέιμον ήταν αυτός που ξεχώρισε ένα ελληνικό πιάτο: τη φάβα. Ο ηθοποιός εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που δεν δίστασε να ρωτήσει λεπτομέρειες για την παρασκευή της. Ενθουσιασμό προκάλεσε και το χταπόδι στη σχάρα, ενώ ο Ντέιμον δοκίμασε επίσης αρνάκι με κύμινο. Οι υπόλοιποι επέλεξαν μια ποικιλία από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, μοιράζοντας τα πιάτα μεταξύ τους.

«Οι πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης ήταν εξαιρετικά απλοί και φιλικοί. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα, όπως οι ελιές και το ελαιόλαδο. Στο εστιατόριό μας δοκίμασαν επίσης ταραμοσαλάτα και φρέσκα ψάρια», ανέφερε η ιδιοκτήτρια.

«Παράγγειλε αρνάκι με κύμινο και ξετρελάθηκε με τη φάβα, ρωτώντας συνεχώς πώς τη φτιάχνουμε. Του άρεσε επίσης το χταπόδι στη σχάρα. Όλοι τους δοκίμασαν παραδοσιακά πιάτα, τα έβαλαν στη μέση και τα μοιράστηκαν, όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα», είπε μιλώντας για τον Ματ Ντέιμον.