Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου η θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα» με πρωταγωνιστή Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, ο οποίος κάνει μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση την οποία επιμελήθηκαν οι Αδελφοί Αλαχούζοι για έξι μήνες.

«Ουσιαστικά περιγράφω έναν άνθρωπο ο οποίος για τον έρωτα αφήνει τα πάντα μόνο και μόνο για να μπορεί να συγχωρεθεί από αυτά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς δεν βοηθούν ο ένας τον άλλον. Εύχομαι η κοινωνία να μπορούσε να αλλάξει και να συμβεί αυτό» σημείωσε αρχικά ο ηθοποιός.

Για τη μεταμόρφωσή του, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είπε: «Η μεταμόρφωσή μου πρακτικά έχει μία δυσκολία γιατί χρειάζεται να κάτσω δύο ώρες ακίνητος. Το τι εκπροσωπεί αυτός ο ήρωας είναι σημαντικό. Αυτό είναι μη υποφερτό ακόμα μέσα μου συναισθηματικά, αλλά είναι μια πολύ ωραία ιστορία. Με κέρδισε σε αυτόν τον ρόλο ότι μιλάει για τους ανθρώπους που θεωρούμε δεδομένο ότι θα είμαστε αύριο εδώ. Δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Πρέπει να παλεύουμε καθημερινά για τα ιδανικά και γι αυτά που αγαπάμε. Αυτό νομίζω κάνει και αυτός ο ήρωας που ενσαρκώνω».

Όσο για το πώς αντέδρασε όταν είδε τον εαυτό του στον καθρέπτη ως Τσάρλι, ο ηθοποιός απάντησε: «Ξαφνιάστηκα, αλλά περισσότερο συγκινήθηκα, γιατί είναι δύσκολο να φαντάζεσαι ότι ένας άνθρωπος για την αγάπη μπορεί να φτάσει στο τέρμα με έναν τέτοιο τρόπο». Στην ερώτηση αν τον κουράζει η στολή, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης απάντησε ότι η ζωή του έξω από το θέατρο τον κουράζει περισσότερο.