Ο Λίαμ Πέιν, πρώην μέλος του διάσημου συγκροτήματος «One Direction», έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Ο θάνατος του Λίαμ Πέιν σε ηλικία 31 ετών σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στην οδό Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας που μετέδωσε το CNN. Η «La Nación» γράφει ότι πριν από το περιστατικό, το προσωπικό του «Hotel Casa Sur» κάλεσε την αστυνομία για «έναν επιθετικό άνδρα που θα μπορούσε να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ».

Ο Λίαμ Πέιν έγινε διάσημος ως μέλος του ποπ συγκροτήματος «One Direction», μαζί με τους Χάρι Στάιλς, Ζέιν Μάλικ, Νάιαλ Χόραν και Λούις Τόμλινσον. Έκανε το ντεμπούτο του ως τραγουδιστής το 2008, όταν συμμετείχε στην οντισιόν για τη βρετανική έκδοση του μουσικού διαγωνισμού «X Factor».

Αφού αποκλείστηκε στον διαγωνισμό, πέρασε ξανά από οντισιόν το 2010 σε ηλικία 16 ετών και έγινε μέλος του συγκροτήματος «Οne Direction». Ωστόσο, το συγκρότημα διαλύθηκε το 2016 και τα μέλη του ακολούθησαν χωριστούς δρόμους. Ο Λίαμ Πέιν κυκλοφόρησε αργότερα το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του το 2019 με τίτλο «LP1». Τον Μάρτιο, ο Λίαμ Πέιν κυκλοφόρησε το LP του «Teardrops».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Ο Λίαμ Τζέιμς Πέιν, τραγουδοποιός και κιθαρίστας, πρώην μέλος του συγκροτήματος “One Direction”, πέθανε σήμερα αφού έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου» στη συνοικία Παλέρμο του Μπουένος Άιρες, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία κλήθηκε στο ξενοδοχείο CasaSur στις 17:04 (τοπική ώρα, 23:04 ώρα Ελλάδος). Ασθενοφόρο έφθασε επτά λεπτά αργότερα, αλλά οι διασώστες διαπίστωσαν απλώς τον θάνατο του Πέιν. Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό διερευνώνται.

Σύμφωνα με τα μέσα της Αργεντινής ο Πέιν βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να παρακολουθήσει τη συναυλία του Νάιλ Χόραν με τον οποίο συνυπήρξαν στους «One Direction».

Ο Λίαμ Πέιν είχε αποκτήσει μαζί με την Σέριλ Κόουλ των «Girls Around» έναν 7χρονο γιο. Ο βρετανός τραγουδιστής αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού με το αλκοόλ. Μάλιστα το 2023 είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο αποκάλυπτε ότι ήταν νηφάλιος για έξι μήνες αφού πέρασε σχεδόν 100 ημέρες σε κέντρο αποκατάστασης στη Λουιζιάνα.

Δεκάδες θαυμαστές των «One Direction» συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο μετά την είδηση του θανάτου του Λίαμ Πέιν.