Μία από τις πιο επιδραστικές και πρωτοποριακές καλλιτέχνιδες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, η Billie Eilish με τη σκοτεινή αισθητική, την ατμοσφαιρική μουσική και τους εσωστρεφείς στίχους της, κατάφερε να συνδεθεί με τη Gen Z και να θέσει νέα δεδομένα στη pop κουλτούρα.

Πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, οι καλλιτεχνικές της επιλογές και το χαρακτηριστικό της στυλ, την βοήθησαν να κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων Grammys, αλλά και δύο Όσκαρ σε πολύ μικρή ηλικία -το πρώτο για το τραγούδι της στην ταινία «James Bond No Time to Die» και το δεύτερο για το τραγούδια της στην ταινία «Barbie».

Η Billie Eilish μοιράστηκε πρόσφατα γιατί δεν θα αναφερθεί ποτέ ξανά λεπτομερώς στην προσωπική της ζωή ή τη σεξουαλικότητά της μετά το coming out της πέρυσι.

«Εύχομαι να μην ήξερε κανείς τίποτα για τη σεξουαλικότητά μου ή για την προσωπική μου ζωή», δήλωσε στη Vogue, σύμφωνα με όσα αναφέρει το E News!. «Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Και ελπίζω ότι δεν θα το ξανακάνουν ποτέ. Και δεν πρόκειται ποτέ ξανά να μιλήσω για τη σεξουαλικότητά μου. Και δεν θα μιλήσω ποτέ ξανά για το με ποιον βγαίνω».

Billie Eilish

«Υποθέτω ότι υποτιμώ επίσης ότι τα πράγματα που λέω θα αναδειχθούν στη μεγαλύτερη είδηση όλου του κόσμου», εξήγησε η 22χρονη. «Αυτό είναι τόσο αφύσικο. Είμαστε όλοι μωρά. Είμαστε όλοι μικρά παιδιά που μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε τους εαυτούς μας».

Πράγματι, νωρίτερα φέτος, η νεαρή τραγουδίστρια έγινε viral επειδή ανέφερε λεπτομερώς πότε ήξερε ότι την έλκυαν οι γυναίκες, ενώ έγραφε ένα από τα singles της, το «Lunch», το οποίο είναι το πρώτο της τραγούδι όπου αναφέρεται ρητά σε σχέση με γυναίκα.

«Έγραψα ένα μέρος του πριν καν κάνω κάτι με μια κοπέλα και μετά έγραψα το υπόλοιπο», εξήγησε στο Rolling Stone τον Απρίλιο. «Ήμουν ερωτευμένη με τα κορίτσια σε όλη μου τη ζωή, αλλά απλά δεν καταλάβαινα -μέχρι που, πέρυσι, το συνειδητοποίησα».

Φυσικά, η Eilish είχε αντισταθεί στην αρχή στο να είναι τόσο ανοιχτή. Αφού ρώτησε ρητορικά έναν δημοσιογράφο αν ήταν «προφανές», ότι έλκεται από γυναίκες στο κόκκινο χαλί, είπε ότι δεν ήταν καθόλου στις προθέσεις της να συζητήσει το θέμα.

Συνολικά, η Billie έχει τονίσει ότι οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την προσωπική της ζωή δεν έχει ξεκινήσει με δική της θέληση. Όπως το έθεσε η ίδια, «είναι πραγματικά απογοητευτικό για μένα το γεγονός ότι προέκυψε».