Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» βρέθηκε ο ηθοποιός Δημήτρης Κουρούμπαλης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαχείριση της απώλειας αλλά και τη σχέση που έχει με την έννοια του θανάτου.

«Έχω ηρεμήσει πολύ σε σχέση με τον θάνατο. Όταν ήμουν μικρός είχα δύο απώλειες στην οικογένειά μου όπου ταράχτηκα και φοβήθηκα πολύ. Έμεινε η φοβία αυτή για πολλά χρόνια και κάπως τώρα είναι πιο ήπια τα πράγματα. Φέτος “έχασα” τον σκύλο μου, το ήξερα πολύ καιρό ότι θα γίνει και έκανα ασκήσεις απώλειας. Σκεφτόμουν ότι θα τη θάψω εκεί, ότι θα φύγει, δεν θα μπορώ να την πάω βόλτα, δεν θα μπορώ να τη μυρίζω και την αγκαλιάζω. Όταν ήρθε το γεγονός, ενώ ήταν πολύ ήπιο και κλιμακούμενο, δεν το άντεξα. Μου κόπηκαν τα γόνατα» σημείωσε ο ηθοποιός.

«Αν με ένα ζώο που γνωρίζεις ότι θα φύγει, δεν μπορείς να προετοιμαστείς, πόσο μάλλον με άλλες πιο βαθιά δεμένες σχέσεις. Δεν μας επιτρέπεται να πενθούμε πια. Είναι εντελώς ακαλαίσθητο να πενθείς, πρέπει να είσαι χαρούμενος γιατί η ζωή σε τραβάει μπροστά. Το πένθος κρατούσε στις παραδοσιακές κοινωνίες 40 ημέρες, έναν χρόνο και δύο χρόνια. Έχω συντριβεί από γεγονότα στη ζωή μου και έκανα δύο χρόνια για να μπορέσω να τα ξεπεράσω. Δεν έχω κατάθλιψη, απλά πενθώ και πονάω!» πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.