Εδώ και τέσσερις ημέρες συζητάμε για την μπλούζα που έβγαλε η Ματούλα Ζαμάνη πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια της συναυλίας της. Είναι άραγε τόσο σοβαρό ή μήπως δεν έχουμε κάτι άλλο να συζητήσουμε και το «τραβάμε από τα μαλλιά»;

Για όσους δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί, που είναι μάλλον απίθανο λόγω της έκτασης που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα στην τηλεόραση και τα social media, η Ματούλα Ζαμάνη κατά τη διάρκεια της συναυλίας της που έγινε στο θέατρο Βράχων στις 18 Σεπτεμβρίου, στο κλείσιμο της βραδιάς κι ενώ ερμήνευε το «Μιλώ για σένα», έβγαλε την μπλούζα της και την πέταξε στο πλήθος. Ε, ρε τι κακό μας βρήκε!

Το εν λόγω περιστατικό συζητιέται εδώ και τέσσερις ημέρες στις τηλεοπτικές, αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές και δυστυχώς η πλειονότητα μιλά ακόμη για τα κιλά, την ηλικία της, για το αν είναι σέξι ή όχι και φυσικά για το αν έπρεπε να βγάλει την μπλούζα της ή όχι. Είναι η γνωστή τακτική του διχασμού που είδαμε ακόμα και πριν από λίγες ημέρες όταν η Μαρινέλλα κατέρρευσε πάνω σκηνή του Ηρωδείου και πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν τι λόγο έχει μια 86χρονη γυναίκα να τραγουδάει ακόμη.

Τα σχόλια στις εκπομπές

Η Ματούλα Ζαμάνη έβγαλε την μπλούζα της επί σκηνής και δέχθηκε χυδαία και προσβλητικά σχόλια στα social media, αλλά και στις τηλεοπτικές εκπομπές. Αν όμως έβγαζε την μπλούζα του ο Σάκης Ρουβάς ή η Ζόζεφιν, δεν θα κάναμε τα ίδια σχόλια για το αν είναι σωστό ή όχι. Μήπως εκεί θα τους αποθεώναμε και θα προχωρούσαμε στο επόμενο θέμα, το πιο «πιασάρικο»; Και για μην το αναλύουμε και εμείς τόσο πολύ, το θέμα τελικά είναι ξεκάθαρα θέμα κιλών. Η αναφορά στα κιλά ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσα, ασχέτως αν δεν μας ενοχλεί. Μόνο οι αδύνατοι έχουν δικαίωμα να βγάζουν την μπλούζα τους πάνω στη σκηνή. Τι, όχι;

Ας πάμε να δούμε μερικά από τα αρνητικά σχόλια που ειπώθηκαν για τη Ματούλα Ζαμάνη και την περίφημη μπλούζα που έβγαλε πάνω στη σκηνή. «Το βίντεο με τη Ματούλα Ζαμάνη το είδα, επειδή μου το έδειξε η γυναίκα μου, και της είπα “Άσε με γιατί θα κάνω εμετό”. Αηδία ένιωσα», σχολίασε ο Ματθαίος Γιαννούλης στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ενώ ο Ανδρέας Μικρούτσικος τόνισε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά ότι «σαν κίνηση εμένα δεν μου αρέσει αυτό και όχι για το αν είναι υπέρβαρη ή όχι, αλλά δεν μου αρέσει αυτός ο “αγοραίος διονυσιασμός”».

Ο Ζαφείρης Μελάς σχολίασε ότι «δεν μπορεί μια σοβαρή και παχουλούτσικη κοπέλα να τα κάνει αυτά. Εντάξει είπαμε, στον βωμό της επιτυχίας και του χρήματος, τα κάνουμε όλα. Να βγω εγώ τώρα, 100 κιλά, γυμνός στην πίστα, δεν θα μου πετάξουν ντομάτες; Φυσικό είναι. Όσο καλά και να τραγουδάω. Τώρα αν αυτή η κοπέλα το έκανε για να υποτιμήσει τα μανεκέν και να πει ότι κι αυτή είναι ένα μανεκέν χοντρό, τι να πω…».

«Τη δημόσια εικόνα σου οφείλεις να την προστατεύεις και ειδικά όταν είσαι και κάποιας ηλικίας. Εμένα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω, απαγορεύεται να έχω άποψη;», είπε η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα στην εκπομπή «Το Πρωινό». Στην επισήμανση ότι είναι μόνο 43 χρονών, η δημοσιογράφος απάντησε «δεν είναι και 20».

Από την αντίπερα όχθη, όσοι είναι θαυμαστές της Ματούλας Ζαμάνη και αγαπούν τα τραγούδια της κάνουν λόγο για μια αυθόρμητη έκφραση του πάθους της στιγμής. Τίποτα άλλο. Ούτε λόγος για κιλά, ούτε για ηλικίες, ούτε για το αν πρέπει ή δεν πρέπει…