Ο Τομ Χανκς εξέδωσε μια «ανακοίνωση δημόσιας υπηρεσίας» από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram για να διευκρινίσει ότι δεν προσπαθεί να πουλήσει ναρκωτικά.

Πριν λίγες ημέρες, ο 68χρονος ηθοποιός μοιράστηκε το μήνυμα αφού έγινε γνωστό ότι υπήρχαν διαφημίσεις που «χρησιμοποιούν ψευδώς το όνομα, τη μορφή και τη φωνή του για να προωθήσουν θαυματουργές θεραπείες και θαυματουργά φάρμακα».

«Αυτές οι διαφημίσεις έχουν δημιουργηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή μου, με δόλο και μέσω τεχνητής νοημοσύνης», έγραψε ο Χανκς, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες απάτες. «Δεν έχω καμία σχέση με αυτές τις αναρτήσεις ή τα προϊόντα και τις θεραπείες ή τους εκπροσώπους που διαφημίζουν αυτές τις θεραπείες».

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ πρόσθεσε ότι ενώ έχει διαβήτη τύπου 2, συνεργάζεται μόνο με έναν «πιστοποιημένο γιατρό όσον αφορά τη θεραπεία».

«ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΕΣΤΕ. ΜΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙΤΕ. ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ», κατέληξε ο Χανκς, υπογράφοντας με το όνομά του στην ανάρτηση που συνόδευσε με τη λεζάντα: »EXTRA! EXTRA!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΌΛΑ!!!»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά για τον Τομ Χανκς που πέφτει θύμα της τεχνητής νοημοσύνης

Τομ Χανκς

Όπως αναφέρει το Hollywood Life, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χανκς αντιτίθεται στη χρήση του ομοιώματός του από τεχνητή νοημοσύνη χωρίς την άδειά του. Τον Οκτώβριο του 2023, προειδοποίησε τους ακολούθους του στο Instagram για ένα διαφημιστικό βίντεο για ένα οδοντιατρικό πρόγραμμα που χρησιμοποιούσε μια εικόνα του που είχε δημιουργηθεί από υπολογιστή, αναφέροντας: «ΠΡΟΣΟΧΗ!»!

«Υπάρχει ένα βίντεο εκεί έξω που προωθεί κάποιο οδοντιατρικό πρόγραμμα με μια τεχνητή έκδοση του εαυτού μου. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό», έγραψε πάνω από μια φωτογραφία του τεχνητής νοημοσύνης δημιουργημένου εαυτού του.

Ο πρωταγωνιστής του Forrest Gump είχε αναφερθεί και στο παρελθόν στην αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις δημιουργικές βιομηχανίες, λέγοντας στο The Adam Buxton Podcast τον Μάιο ότι «αυτό πάντα παρέμενε».

«Η πρώτη φορά που κάναμε μια ταινία που είχε ένα τεράστιο ποσό των δικών μας δεδομένων κλειδωμένο σε έναν υπολογιστή -κυριολεκτικά το πώς μοιάζαμε- ήταν μια ταινία που λεγόταν “The Polar Express”, εξήγησε, αναφερόμενος στη δουλειά του στην ταινία κινουμένων σχεδίων του 2004 για τα Χριστούγεννα.

«Το περιμέναμε αυτό», συνέχισε ο Χανκς. «Είδαμε ότι θα υπήρχε αυτή η δυνατότητα να πάρουμε μηδενικά και μονάδες μέσα σε έναν υπολογιστή και να τα μετατρέψουμε σε ένα πρόσωπο και έναν χαρακτήρα. Τώρα αυτό έχει αυξηθεί μόνο κατά ένα δισεκατομμύριο φορές από τότε και το βλέπουμε παντού».