Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του ταινίας στους θερινούς κινηματογράφους, ο Ρένος Χαραλαμπίδης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Απόστολο Μαγγηριάδη και το νέο επεισόδιο για την εκπομπή ΕΡΤalks στη δημόσια τηλεόραση. Μεταξύ πολλών άλλων, δε, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην κομβική στιγμή των 50 χρόνων την οποία και διαπραγματεύεται το φιλμ για να εξηγήσει πως ναι μεν μπορεί κάποιος να έχει περισσότερες ιδέες αλλά θα έχει και περισσότερες πληγές.

«Σε έναν δημιουργό δεν είναι πιο φυσικό, με την ωριμότητα που τον διακρίνει πλέον, να έχει πιο πολλές ιδέες μετά τα 50; Μετά από μια ηλικία; Δεν σου είναι πιο εύκολο με τις παραστάσεις που έχεις και την καριέρα που έχεις κάνει, έχεις γνωρίσει ανθρώπους και έχεις πια την εμπειρία;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής της εκπομπής για να τοποθετηθεί ο Ρένος Χαραλαμπίδης ως εξής. «Έχεις όμως και κάτι ακόμα. Έχεις πάρα πολλές πληγές και φόβους».

«Η αφοβία και η ορμητικότητα είναι ένδειξη νεότητας και την καμαρώνουμε. Ε, στα 50 έχεις φάει τα χτυπήματα σου και τις αποτυχίες σου. Μπορεί να έχεις λοιπόν πιο πολλές ιδέες αλλά, επειδή ξέρεις πιο καλά τα ναρκοπέδια, έχεις πιο σκληρή αυτολογοκρισία. Βασανίζεσαι γιατί ξέρεις ότι πολλά δεν μπορούν να γίνουν έτσι όπως τα φαντάζεσαι εσύ».

«Άρα είναι μια αντιφατική στιγμή. Περιμένω τα 60 για να δω πως θα είναι» συμπλήρωσε εν συνεχεία, με χιούμορ, ο Ρένος Χαραλαμπίδης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.