Η Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, η κόρη του Έλον Μασκ, διέψευσε δημοσίως τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του Χ.

Η Wilson, η οποία είναι τρανς, χαρακτήρισε την περασμένη Πέμπτη την ιστορία που ανέφερε ο Musk για αυτήν στο X «εντελώς ψεύτικη».

Ο Μασκ έγραψε τη Δευτέρα ότι η Γουίλσον ήταν «γεννημένη ομοφυλόφιλη και ελαφρώς αυτιστική», προσθέτοντας ότι «ως παιδί διάλεγε ρούχα για να φορέσω, όπως το σακάκι, και μου έλεγε ότι ήταν υπέροχο!».

Στην απάντησή της στο Threads, η 20χρονη Wilson χαρακτήρισε όσα είπε ο πατέρα της ως ένα αναληθές ομοφυλοφιλικό στερεότυπο.

«Ποτέ δεν διάλεξα σακάκια για να φορέσει και σίγουρα δεν τα αποκαλούσα “υπέροχα”, γιατί κυριολεκτικά είναι (f**k). Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη υπέροχο όταν ήμουν τεσσάρων, γιατί για άλλη μια φορά θα ήθελα να το επαναλάβω… ήμουν τεσσάρων», είπε η Wilson.

Σύμφωνα με το CNN πρόσθεσε ότι ο Μασκ «δεν ξέρει πώς ήμουν σαν παιδί, γιατί πολύ απλά δεν ήταν εκεί, και στον ελάχιστο χρόνο που ήταν με ενοχλούσε ανηλεώς για τη θηλυκότητα και την ιδιαιτερότητά μου».

Ο Μασκ τα τελευταία χρόνια ενθουσιάζεται όλο και περισσότερο με τη δεξιά πολιτική, κάνοντας αναρτήσεις κατά της μετανάστευσης, κατά της DEI και κατά των τρανς στο X.

Μίλησε για την αλλαγή της ιδεολογίας του σε μια συνέντευξη με τον δεξιό καναδό podcaster Τζόρνταν Πίτερσον τη Δευτέρα, στην οποία επίσης ισχυρίστηκε ότι «εξαπατήθηκε» για να υπογράψει ιατρικά έγγραφα για τη φυλομετάβαση του Wilson, κάτι που όπως είπε συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Μετά τη μετάβασή της, είπε ο δισεκατομμυριούχος, «ορκίστηκε να καταστρέψει τον woke ιό».

Ο Μασκ έχει επικριθεί στο παρελθόν για τα σχόλιά του κατά των τρανς.

Έχει κάνει επανειλημμένα υποτιμητικά σχόλια για τις αντωνυμίες, συμπεριλαμβανομένου ενός διαγραμμένου πλέον tweet από τον Δεκέμβριο του 2020 που έλεγε, «όταν τον/την βάλεις στο βιογραφικό σου», μαζί με ένα σχέδιο ενός στρατιώτη του 18ου αιώνα που τρίβει αίμα στο πρόσωπό του μπροστά από έναν σωρό από πτώματα και φορώντας ένα καπέλο που έγραφε: «μου αρέσει να καταπιέζω».

Απαντώντας στην κριτική για αυτό το tweet, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Υποστηρίζω απόλυτα τους τρανς, αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας αισθητικός (sic) εφιάλτης».

Υπό την ηγεσία του Μασκ, η X έχει ανακαλέσει την προστασία της ασφάλειας για τα τρανς άτομα. Και ο Μασκ πέρυσι ανέφερε τη λέξη «cisgender», η οποία περιγράφει κάποιον του οποίου η ταυτότητα φύλου είναι σύμφωνη με το φύλο που του είχε εκχωρηθεί κατά τη γέννηση.

Το 2022, η Wilson υπέβαλε αίτηση σε δικαστήριο της Καλιφόρνια για να αλλάξει το όνομα και το φύλο της, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί πλέον να έχει σχέση με τον πατέρα της «με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή». Ωστόσο, οι αναρτήσεις αυτής της εβδομάδας σηματοδοτούν την πιο έντονη επίθεσή της για τα σχόλια του Μασκ.

Στη συνέντευξη του Peterson, ο Μασκ είπε ότι θεωρεί το παιδί του «νεκρό» μετά τη μετάβασή της. Στην ανάρτησή του στο X, ο Μασκ τόνισε επίσης ότι ο Wilson «δεν ήταν κορίτσι».