«Δεν είναι μια ανακάλυψη, είναι μια αίσθηση που δεν είναι πολύ ευχάριστη. Εγώ ήμουν φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και έλεγα πάντα ότι θα αγωνιστούμε και θα κερδίσει το καλό και θα κερδίσουν οι θετικές πλευρές του ανθρώπου. Αισθάνομαι όμως ότι είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή». Με αυτά τα λόγια η γνωστή πρωταγωνίστρια περιέγραψε τα συναισθήματα που νιώθει αυτόν τον καιρό.

«Χρειάζεται όλοι να δώσουμε, θα τολμούσα να πω, τον έσχατο αγώνα. Και αυτό το έχω ανακαλύψει πρόσφατα, σιγά σιγά, βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Τους πολέμους, αυτό που συμβαίνει στη Γάζα το οποίο είναι κάτι που πως μπορείς να ζεις και να το αγνοείς; Δηλαδή είναι κάτι πάρα πολύ ακραίο» προσέθεσε η Λυδία Κονιόρδου.

«Επειδή πιστεύω στη νέμεση και πιστεύω ότι όλα μπροστά μας θα τα τα βρούμε, νομίζω ότι η ζωή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μας τιμωρήσει για την ύβρη αυτή που διαπράττουμε και απέναντι στον πολιτισμό μας και απέναντι στη φύση και στα πλάσματα της φύσης. Δεν είμαστε εμείς το κέντρο του κόσμου» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο talk show της Αθηναϊδας Νέγκα στο Action 24.