Τα πράγματα στη θέση τους θέλησε να βάλει ο Πέτρος Κουσουλός μέσα από την εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» με αφορμή την ανακοίνωση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Αποσαφηνίζω ότι δεν έχω προβεί σε καμία απολύτως δήλωση και διαψεύδω όσες αποδίδονται σε εμένα ή στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μου, καθότι τη δεδομένη χρονική στιγμή τόσο εγώ όσο και οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας έχουμε ως μοναδική προτεραιότητα την διαφύλαξη του τέκνου μου και την δική μου σωματική και ψυχολογική ανάκαμψη».

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός είχε αποκλειστική δήλωση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, την οποία είχε αποκαλύψει στην προηγούμενη εκπομπή του. Κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν ένα φτιαχτό υλικό, με τον Πέτρο Κουσουλό να ξεσπά στον αέρα της εκπομπής του και να τονίζει ότι ήταν αληθινό.

«Σε αυτή την εκπομπή λέμε πάντα την αλήθεια. Και οτιδήποτε λέμε έχουμε τα απαραίτητα ντοκουμέντα στο ρεπορτάζ που παρουσιάζουμε. Ως εκ τούτου, θέλω να πληροφορήσω τους καλούς συναδέλφους που θέλω να πιστεύω ότι καλοπροαίρετα ασχολήθηκαν με το δελτίο που εξέδωσε η Πολυζωγοπούλου, ότι αυτά που ανέφερε δεν αφορούσαν εμάς. Αφορούσαν άλλες εκπομπές και συγκεκριμένη εκπομπή που έχει γίνει επιλεκτική διαρροή διαλόγων και υπάρχουν πρόσωπα που για επικοινωνιακούς λόγους θέλουν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα. Και από μια σοβαρή ποινική υπόθεση όπως είναι ο βίαιος ξυλοδαρμός γυναίκας μιλάνε για μαχαιροπίρουνα, για τα ασημικά και για τα χρήματα. Για αυτό λοιπόν αφιερώνω σε όσους θέλησαν να ασχοληθούν μαζί μου τον παρακάτω διάλογο που έχω συλλέξει. Είναι ένα σκρινσοτ που το παίζω με τη δική της άδεια».

Αυτό για να γνωρίζει ο καθένας τι συμβαίνει και μακριά από εμένα το παιχνιδάκι που πάτε να στήσετε. Ξέρετε και οφείλουν να το ξέρουν οι συνεργάτες της εκπομπής που τίμησα και με τίμησαν με την παρουσία της για 2,5 χρόνια. Όταν παράγω ρεπορτάζ μιλάω με τους πρωταγωνιστές. Δεν μιλάω με κύκλους, παρακύκλους και το περιβάλλον τους. Ξεκάθαρα πράγματα! Αγαπητοί συνάδελφοι που θεωρήσατε σκόπιμο από μια ανακοίνωση να πείτε ότι ουσιαστικά το ρεπορτάζ που παρουσίασα ήταν fake. Σε άλλες εκπομπές αναφέρεται η κ. Πολυζωγοπούλου. Αν θέλετε μπορείτε να την καλέσετε να σας πει την άποψή της. Αυτή η εκπομπή δεν έχει κάνει λόγο για καταστροφή καριέρας. Ούτε έχει φωνάξει ποινικολόγους και δικηγόρους που λένε ότι εδώ είναι Βαλκάνια και εν πάσει περιπτώση δικαιολογείται η συμπεριφορά ενός ανθρώπου που έχει χτυπήσει τη σύζυγό του. Ήταν κάτι προσωπικό! Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε με καλή προαίρεση από τους καλούς συναδέλφους. Να ξέρετε ότι η ανοχή έχει τα όριά της και ο καθένας πρέπει να λάβει τις απαντήσεις που θα δοθούν! Όλο το ρεπορτάζ που αναδείξαμε και έχουμε συλλέξει είναι καθ’ όλα έγκυρο! Καλό θα ήταν να βουτούσατε τη γλώσσα στο μυαλό για μια εκπομπή που δεν σας έχει ενοχλήσει στο παραμικρό» σημείωσε ο Πέτρος Κουσουλός.