Ο βετεράνος του Χόλιγουντ, Μπιλ Κομπς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών όπως γνωστοποίησε ο αδερφός του με ανάρτηση του στα social media.

We are saddened to share the passing of Bill Cobbs. On Tuesday, June 25, Bill passed away peacefully at his home in…

Posted by Thomas G. Cobbs on Wednesday, June 26, 2024

Ο διάσημος ηθοποιός πέθανε το βράδυ τς Τρίτης στο σπίτι του στο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια ενώ η αιτία θανάτου δεν είναι ακόμη σαφής.

Με μια τεράστια καριέρα στην υποκριτική 50 χρόνων που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, ο Μπιλ Κομπς έχει σχεδόν 200 συμμετοχές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στο ενεργητικό του.

Μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του θεωρούνται ο ρόλος του Devaney, έναν από τους συνεργάτες της Whitney Houston, στην ταινία The Bodyguard, τον Louisiana Slim στην ταινία The Hitter του 1979, τον Walter στην ταινία The Brother from Another Planet του 1984, και τον Reginald στην ταινία Night at the Museum του 2006.

Ο Κομπς συμμετείχε επίσης στην ταινία Oz the Great and Powerful του 2013 ως Master Tinker και έπαιξε τον Arthur Chaney στην ταινία Air Bud του 1997.

Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1974 με έναν ρόλο στην ταινία The Taking of Pelham One Two Three.

Ο γνωστός ηθοποιός κέρδισε ακόμα και ένα βραβείο Emmy για την εξαιρετική του ερμηνεία σε Ημερήσιο Πρόγραμμα για τη δουλειά του στην παιδική εκπομπή Dino Dana.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Κλίβελαντ του Οχάιο, ο Μπιλ Κομπς υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία για 8 χρόνια και εργάστηκε στην IBM και ως πωλητής αυτοκινήτων πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για να βρει δουλειά ως ηθοποιός.