Στιγμές έντασης σημειώθηκαν στο σημερινό «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και την Άρια Καλύβα, με αφορμή την υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές, έχοντας στόχο να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες.

Οι δυο συνεργάτες διαφώνησαν έντονα σχετικά με το αν έχει το δικαίωμα ένας καταδικασμένος δολοφόνος να δίνει εξετάσεις.

«Για μένα είναι προκλητικό, και το λέω για πρώτη φορά, που ο κύριος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει εξετάσεις. Δεν απαγορεύεται, του δίνει το δικαίωμα το κράτος και καλά κάνει και το εκμεταλλεύεται. Θεωρώ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν θέλεις να ζητήσεις συγνώμη από την κοινωνία, λουφάζεις. Δεν βγαίνεις μπροστά», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «είναι προκλητικό όταν έχεις αφαιρέσει με τέτοιον τρόπο τη ζωή της γυναίκας σου, να ονειρεύεσαι να γίνεις κοινωνιολόγος, ψυχολόγος ή οτιδήποτε άλλο. Ηθικά για μένα είναι προκλητικό. Κανονικά σε αυτές τις περιπτώσεις πηγαίνεις σε μία γωνία και δεν μαθαίνει για σένα τίποτα άνθρωπος στην Ελλάδα. Έτσι είναι η μεταμέλεια».

Η Φωτεινή Πετρόγιαννη συμφώνησε με τον Γιώργο Λιάγκα λέγοντας: «Πρέπει να έχει ηθική ένας άνθρωπος για να το σκεφτεί αυτό που πολύ σωστά λες. Ο συγκεκριμένος δεν την έχει», με την Άρια Καλύβα να εκφράζει έντονα τη διαφωνία της για τις τοποθετήσεις των συνεργατών της.

«Αυτό που λες είναι πολύ άδικο. Με την ίδια λογική όλοι όσοι έχουν διαπράξει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα δεν πρέπει να κάνουν τίποτα στη ζωή τους, να δέσουν μια πέτρα στον λαιμό τους και να αυτοκτονήσουν», είπε η Άρια Καλύβα και συμπλήρωσε: «Υπάρχει και η έννοια του σωφρονισμού, όλοι έχουν δικαίωμα. Κτήνος ο Αναγνωστόπουλος ναι, αλλά όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή».

«Δεν υπάρχει σωφρονισμός στις φυλακές, είναι ντροπή να το λέμε αυτό. Οι μεγαλύτερες συμμορίες ελέγχονται και κατευθύνονται από ανθρώπους που είναι μέσα στις φυλακές. Σε παρακαλώ πολύ. Στη δική μου εκπομπή όχι ψέματα», της απάντησε ο Γιώργος Λιάγκας ανεβάζοντας τους τόνους στο τέλος της παρουσίασης του θέματος.