Τόσο η Μπέλα Χαντίντ όσο και η αδερφή της, Τζίτζι, δέχονται συχνά επικρίσεις για τη στάση που κρατάνε απέναντι στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Οι αδελφές έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Γάζας και συχνά δέχονται επιθέσεις. Αυτή τη φορά, το σούπερ μόντελ, Μπαρ Ραφαέλι, ήταν αυτή που μπήκε να σχολιάσει ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ για μια φωτογραφία που, όπως σημείωσε, ήταν «fake».
Το «λάθος» ποστ
Το ποστ έκανε η 27χρονη Χαντίντ, όπου ανέβασε μια σειρά φωτογραφιών με παιδιά, γράφοντας στη λεζάντα: «Η Γάζα στο μυαλό μου – μια αναφορά στη συνεχιζόμενη κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος που δέχεται επί του παρόντος επιθέσεις από το Ισραήλ». Ωστόσο, όπως επισημαίνει η «Daily Mail», αλλά και πολλά σχόλια κάτω από την ανάρτηση της Χαντίντ, τα στιγμιότυπα ήταν από τον καταυλισμό προσφύγων Yarmouk στη Συρία και προέρχονται από ένα ντοκιμαντέρ του 2021 που σκηνοθέτησε ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου.
Η Ραφαέλι αναδημοσίευσε την ανάρτησή της, προσθέτοντας μια μεγάλη κόκκινη σφραγίδα σε εικονίδιο που γράφει «fake», δηλαδή «ψεύτικο». Απευθυνόμενο στην Μπέλα Χαντίντ, το μοντέλο έγραψε: «Πάλι, Μπέλα Χαντίντ; Αλήθεια; Δεν έμαθες μετά το λάθος της Τζίτζι Χαντίντ να διασταυρώνεις τα γεγονότα πρώτα;;;».
Το λάθος της Τζίτζι Χαντίντ
Πριν από λίγους μήνες, η Τζίτζι Χαντίντ είχε ισχυριστεί σε δική της ανάρτηση ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κρατάει παιδιά ως αιχμαλώτους πολέμου, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Παλαιστίνιου, Ahmad Manasra, ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 13 ετών από την ισραηλινή αστυνομία και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση, επειδή μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς. Ωστόσο, η δήλωσή της επικρίθηκε για τη διάδοση παραπληροφόρησης και αντισημιτισμού.
Λίγο αργότερα, η ίδια ζήτησε συγγνώμη δημόσια που χρησιμοποίησε λάθος παράδειγμα. Εξήγησε ότι προσπαθούσε να τονίσει πως τα παιδιά των Παλαιστινίων που συλλαμβάνονται από τις IDF συχνά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που θα είχε ένα παιδί από το Ισραήλ που κατηγορείται για το ίδιο έγκλημα. Υποστήριξε ότι τα παιδιά, είτε από το Ισραήλ είτε από την Παλαιστίνη, αξίζουν ίσα ανθρώπινα δικαιώματα.