Η ηθοποιός του «Law & Order: SVU» Mariska Hargitay αποκάλυψε ότι βιάστηκε σε ηλικία 30 ετών, τονίζοντας, πάντως, ότι δεν άφησε και ούτε θα αφήσει την εμπειρία αυτή να την καθορίσει. «Ένας άνδρας με βίασε στα τριάντα μου», έγραψε στην αρχή ενός κειμένου της, που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό People την Τετάρτη. «Δεν ήταν καθόλου σεξουαλικό. Ήταν κυριαρχία και έλεγχος. Υπερβολικός έλεγχος».

Η Hargitay θυμήθηκε ότι ο άνδρας «ήταν φίλος» και περιέγραψε την πράξη με λεπτομέρειες. «Πάγωσα, μια συνηθισμένη αντίδραση τραύματος, όταν δεν υπάρχει επιλογή διαφυγής. Εξαφανίστηκα από το σώμα μου», θυμήθηκε.

Η ηθοποιός έγραψε για το πώς για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε το τραύμα της μόνη της, αναλαμβάνοντας ρόλο συνηγόρου των θυμάτων σεξουαλικής βίας και έχοντας επικεντρωθεί στο έργο της με το Joyful Heart Foundation, μια οργάνωση που διαδίδει την ευαισθητοποίηση για τη σεξουαλική βία και παρέχει υποστήριξη στους επιζώντες, την οποία ίδρυσε η Hargitay το 2004.

Η ίδια προσπάθησε να «θάψει» την τραυματική εμπειρία. «Έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω, για να επιβιώσω», έγραψε, σύμφωνα με το CNN.

«Τώρα είμαι σε θέση να δω ξεκάθαρα τι μου έκαναν. Καταλαβαίνω τη νευροβιολογία του τραύματος. Το τραύμα σπάει το μυαλό και τη μνήμη μας», έγραψε η Hargitay.

Η Hargitay γιορτάζει μια επέτειο-ορόσημο, 25 χρόνων, κατά τα οποία πρωταγωνιστεί ως Olivia Benson στο «SVU», παρουσιάζοντας έναν χαρακτήρα που συχνά απονέμει δικαιοσύνη στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων και κακοποίησης.