Ο Κώστας Δροσόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Επί Τόπου» του Open TV για το πώς κατάφερε από το μηδέν να φτάσει στην κορυφή της επιχειρηματικότητας, καθώς από ball boy έγινε ιδιοκτήτης του «Politia Tennis Club», ενώ αναφέρθηκε και στα… μυστικά των διάσημων φίλων του και στις σχέσεις που ανέπτυξε μαζί τους εδώ και τέσσερις δεκαετίες.
Ο κ. Δροσόπουλος άρχισε να αφηγείται την πορεία του λέγοντας πως κατάγεται από το χωριό Πυρά της Φωκίδας. «Επτά – οκτώ χρόνων έφυγα από την Λαμία και ήρθα στην Αθήνα. Βρέθηκα οκτώ χρόνων, μικρός, στη Φιλοθέη και είδα που έπαιζαν τένις. Εγώ από τη Ρούμελη πού να ξέρω από τένις… Κάθισα λοιπόν κι απασχολήθηκα μαζεύοντας μπάλες», τόνισε.
«Αυτό μου έκανε πάρα πολύ καλό γιατί τέσσερα χρόνια ήμουν ball boy στη Φιλοθέη. Έκανα επίσης δουλειές γενικών καθηκόντων εκεί. Παράλληλα, εγώ τελείωσα το Γυμνάσιο στο Χαλάνδρι κι έδωσε εξετάσεις σε μια σχολή υπαξιωματικών τεχνικών αεροπορίας και βρέθηκα στις ΗΠΑ για μετεκπαίδευση στα αεροπλάνα C-130. Τελικώς, βρέθηκα εδώ, που έψαχναν για προπονητή τένις κι έτσι έγινα προπονητής εδώ σε αυτό το χώρο για περίπου τέσσερα χρόνια», είπε.
Η ανάληψη του κλαμπ και τα δύσκολα χρόνια
«Ανέλαβα το αθλητικό κέντρο για πρώτη φορά στις 5 Φεβρουαρίου του 1982 κι έκανα διάφορα τουρνουά, έδειξα καλή διαγωγή, έκανα υπομονή, είχα επιμονή κι αυτό βοήθησε πάρα πολύ ώστε όταν ήταν να το δώσουν για εκμετάλλευση να είμαι ένας από τους τρεις υποψηφίους και στο τέλος να ψηφιστεί να πάρω το κλαμπ στα χέρια μου», εξήγησε.
«Είναι γεγονός πως πέρασα δύσκολα χρόνια γιατί όταν ξεκίνησα εγώ δεν υπήρχαν πολλά πράγματα, αλλά σιγά σιγά τα προβλήματα αυτά με το πάθος μου για τη δουλειά – βρέθηκα πολλές φορές σε τεντωμένο σχοινί – κατάφερα να τα βγάλω πέρα και να μπορέσω να επιζήσω», σημείωσε έπειτα.
Δίνοντας συμβουλές προς τους νέους επιχειρηματίες, δήλωσε: «Ποτέ να μην το βάζουν κάτω. Να είναι σωστοί και όταν λένε κάτι στον κόσμο να το λένε καθαρά γιατί κάποια στιγμή θα φανεί η αλήθεια. Να είναι κιμπάρηδες».
Η παρουσία του Μπγιόρν Μποργκ
«Κάποια στιγμή βρέθηκε ο Μπγιόρν Μποργκ (σ.σ. θρύλος του τένις) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα προκειμένου να λανσάρει κάποια ρούχα που έβγαλε εκείνη την εποχή. Εγώ είχα καταφέρει να φτιάξω ένα κύπελλο – το μεγαλύτερο του κόσμου, που είχε μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες – το 1986 κι έτσι βρέθηκα στην Ομόνοια στο «Μινιόν» (σ.σ. ιστορικό εμπορικό κέντρο στο Κέντρο της Αθήνας) και του πήρα συνέντευξη. Ο Μποργκ εκείνη την εποχή κυριαρχούσε τα Grand Slams και είχε γίνει πολύ διάσημος στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», είπε αναφερόμενος σε μια στιγμή που άφησε εποχή.
Η φιλία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και η σχέση του με τον Χριστόδουλο
Έπειτα, αναφέρθηκε στην φιλία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Με βοήθησε πάρα πολύ. Ευλογημένη η στιγμή που τον γνώρισα. Γιατί όπως καταλαβαίνεται από τον χώρο αυτόν έμενε απέναντι και ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ερχόταν τις Κυριακές εδώ, στον κυριακάτικο μπουφέ μας και πάντοτε ήθελε την σπανακόπιτά του και το ψάρι του».
Ακολούθως μίλησε και για την σχέση του με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: «Το φαγητό που περισσεύει στο Politia Tennis Club εδώ και 25 χρόνια το δίνουμε σ’ ένα ορφανοτροφείο με παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες στο Διόνυσο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε υπό την σκέπη του και υπό την προσοχή του το ορφανοτροφείο και μου έστελνε πολλές επιστολές.
Κάποια στιγμή σε μια δεξίωση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο βρέθηκαν εδώ και ήταν τιμή και χαρά μου που τους φιλοξένησα και πήρα την ευλογία τους», τόνισε.
Τα τρόπαια με την Άννα Βίσση και οι διάσημοι που είναι καλοί τενίστες
Ο κ. Δροσόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη σχέση φιλίας που τον «δένει» με τους καλλιτέχνες Άννα Βίσση και Νίκο Καρβέλα. «Την πρώτη φορά που γνώρισα την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα ήταν σ’ ένα τουρνουά τένις στον όμιλο Αθηνών και πήγα και τους μίλησα κι από τότε γίναμε φίλοι και είμαστε 40 χρόνια μαζί. Ερχόταν η Βίσση κι ο Καρβέλας εδώ και μοίραζαν αυτόγραφα. Έκαναν και μίνι συναυλία. Κι αυτό βοήθησε πάρα πολύ το κλαμπ όπως και η φιλία μου με αυτούς τους δύο ανθρώπους τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε και συνέχισε:
«Ξεκινήσαμε με την Άννα που αγαπούσε πάρα πολύ το τένις και ήταν μαθήτριά μου κι εγώ ο δάσκαλός της, αλλά ήταν και η παρτενέρ μου στους μεικτούς αγώνες κι έχουμε πολλά βραβεία και κύπελλα που κατακτήσαμε μαζί την εποχή εκείνη».
«Επίσης είχα την ευλογία να γίνω ο κουμπάρος της Αννίτας Πάνια και του Νίκου Καρβέλα, που τους αγαπώ πολύ και τους δύο», πρόσθεσε.
Όσο για τους διάσημους που είναι καλοί στο άθλημα, ανέφερε: «Ο (Νίκος) Χατζηνικολάου, ο (Νίκος) Διαμανταρίδης, ο (Δημήτρης) Σαραβάκος ερχόταν εδώ, ο (Άγγελος) Μπασινάς ερχόταν, ο (Σάκης) Ρουβάς… αν κι εκείνος δεν έπαιζε πολύ τένις».