Το κρεβάτι της Έλλας είναι… ανοιχτό. Με την αγκαλιά της να περιμένει ορθάνοιχτη, η ανύπαντρη μαμά από το Washington Heights δίνει ζεστές, παρηγορητικές αγκαλιές σε καθημερινή βάση. Της αρέσει να χουχουλιάζει, ανεξάρτητα από τη θέση – είτε είναι όρθια, είτε κάθεται. Αλλά οι άνθρωποι που αγκαλιάζει περισσότερο δεν είναι τα παιδιά της – είναι οι πελάτες της.
«Είμαι επαγγελματίας αγκαλίτσα», είπε στην The Post η Ella, 48, πρώην δασκάλα σε δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης και έγινε θεραπεύτρια αφής για την εταιρεία καθαρτικής φροντίδας, Cuddlist.
Για 150 δολάρια την ώρα, η Ella – που επέλεξε να μην αποκαλύψει το επώνυμό της για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής – προσκαλεί τους θαμώνες στο μπουντουάρ της, γαλουχώντας τους με μια στοργική αγκαλιά, ακουμπώντας στο κεφάλι και το στήθος, την αφή πρόσωπο με πρόσωπο και ως μια μορφή θεραπευτικής ανακούφισης. Και ενώ η πελατεία της αποτελείται κυρίως από παντρεμένους άντρες μεταξύ 40 και 60 ετών, πρόσφατα παρατήρησε μια εισροή γυναικών Gen Z που αναζητούσαν τις μη σεξουαλικές επαφές αλλά μια αγκαλιά. «Σε μια πόλη όπως η Νέα Υόρκη, υπάρχουν πολλοί μοναχικοί και απομονωμένοι άνθρωποι — παρόλο που είμαστε συνεχώς περιτριγυρισμένοι από χιλιάδες», εξήγησε η Ella, η οποία αποσύρθηκε από τη διδασκαλία για να ακολουθήσει θεραπεία αφής το 2017. Ωστόσο, δεν είναι ψυχολόγος με άδεια , η μελαχρινή έχει εκπαιδευτεί μέσω του προγράμματος πιστοποίησης της Cuddlist. «Οι συνεδρίες αγκαλιάς μου προσφέρουν στους πελάτες έναν συγκεκριμένο τύπο οικειότητας και άνευ όρων αποδοχή», είπε.
Και παρόλο που η αγκαλιά ενός αγνώστου μπορεί να ακούγεται περίεργο για τους πιο κυνικούς, η έρευνα έχει βρει ότι είναι απόλυτα αποτελεσματικό. «Η επαγγελματική αγκαλιά είναι μια θεραπευτική πρακτική που δίνει τη δυνατότητα τόσο στους λήπτες όσο και στους ασκούμενους να βιώσουν μια περιποιητική και χαλαρωτική συνεδρία αμοιβαίας μη σεξουαλικής επαφής», σημείωσε μια μελέτη του Ιουλίου 2023 για το επάγγελμα.
Η έκθεση σημείωσε ότι η αντισυμβατική θεραπεία συχνά διαφημίζεται για την ενίσχυση της «ψυχολογικής και σωματικής ευεξίας» που μπορεί να μειώσει το άγχος, τη στέρηση ύπνου και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά την έναρξη της πανδημίας – όταν τα διατάγματα κοινωνικής αποστασιοποίησης απαγόρευαν στους υποστηρικτές της αγκαλιάς από το να κάνουν αυτοπροσώπως, οι ασθενείς που βασίζονταν στις υπηρεσίες δέρμα με δέρμα για σωματική, ψυχική και συναισθηματική υποστήριξη αναγκάστηκαν να γίνουν δημιουργικοί. Κάποιοι κατέφευγαν στην αγκαλιά του εαυτού τους, ενώ άλλοι αναδημιουργούσαν την οικειότητα της αφής μέσω της αυξημένης οπτικής επαφής μέσω μιας οθόνης υπολογιστή.
Από τη στιγμή που έχουν αρθεί οι περιορισμοί του lockdown, η διαφορετική δουλειά έχει εκτιναχθεί. Στην πραγματικότητα, η Missy Robinson, μια 43χρονη επαγγελματίας για αγκαλιές, έγινε viral τον Σεπτέμβριο του 2022, αφού αποκάλυψε ότι οι άντρες πληρώνουν πάνω από 1.300 δολάρια για τις θεραπευτικές της αγκαλιές – επιμένοντας, ωστόσο, ότι το σεξ είναι απολύτως εκτός θέματος παρά τη θαλπωρή της δουλειάς της. Η Michelle Renee, καριέρας από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, λέει στην The Post ότι επιβάλλει ένα αυστηρό σύνολο κανόνων που πρέπει να τηρεί κάθε πελάτης, όπως: «Δεν με αγγίζει κάτω από τα ρούχα μου, χωρίς σεξουαλικές προτάσεις και χωρίς πουκάμισο, χωρίς παντελόνι — Καμία υπηρεσία.», μεταδίδει η New York Post.
Είναι εντάξει αν οι πελάτες μου διεγείρονται σεξουαλικά κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας», είπε στην The Post η Ρενέ, 48, παντρεμένη μητέρα δύο παιδιών που κερδίζει τα προς το ζην ως αφέντης της αγκαλιάς μέσω του Cuddlist από το 2015. «Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να επιδιώξουμε αυτή τη διέγερση ή οτιδήποτε σεξουαλικό». Όπως και η Ella, χρεώνει 150 δολάρια την ώρα για τις θεραπευτικές της αγκαλιές , τις οποίες δίνει σε άνδρες και γυναίκες μέσα στην ιδιωτική της κατοικία. Η ειδικός συχνά προσκαλεί τους πελάτες να ξαπλώσουν ανάμεσα στα πόδια της ενώ εκείνη τα σφίγγει από πίσω. Και ενώ η Renee, επίσης, δεν έχει επίσημη εκπαίδευση στην ανθρώπινη ψυχολογία, λέει ότι βρίσκει αξία στο να χρησιμεύει ως ένα ευχάριστο αποκούμπι για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.