Για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία μίλησε η Δάφνη Καραβοκύρη, ένα πρόβλημα υγείας που βασανίζει πολλούς ανθρώπους τη σημερινή εποχή. Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν, κατά την εφηβεία της, η Δάφνη Καραβοκύρη είχε φτάσει να ζυγίζει μέχρι και 39 κιλά, ενώ μετά από ιατρική βοήθεια κατάφερε να ξεπεράσει τη διαταραχή της.

Η δημοσιογράφος βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή «TLive» με την Τατιάνα Στεφανίδου, όπου και άνοιξε την καρδιά της, προκειμένου να δώσει θάρρος σε όσους παλεύουν με το τέρας της νευρικής ανορεξίας. Αρχικά, η Δάφνη Καραβοκύρη ανέφερε πως ξεκίνησε να μιλά για τη νευρική ανορεξία που πέρασε όταν «είδα μια κοπέλα απέναντι μου, που ήταν σαν να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Μου έδωσε και της έδωσα δύναμη».

«Ντρεπόμουν για αυτό που είχα περάσει, γιατί οι διατροφικές διαταραχές και η νευρική ανορεξία πάνε και φωλιάζουν πάνω σε άλλες αιτίες. Τότε καλείσαι να απαντήσεις το πόσο θέλεις να πεις για εκείνα που σε πλήγωσαν σε οτιδήποτε σε βάλλει ψυχικά», δήλωσε η δάφνη Καραβοκύρη. «Το πέρασα όταν ήμουν 15 ετών και η δύσκολη μάχη δόθηκε για 1 χρόνο. Σταμάτησε η περίοδός μου, μου έπεφταν τα μαλλιά και το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο», είπε για τον καιρό που βίωνε τη διατροφική της διαταραχή.

Η ίδια συγκλόνισε όταν είπε πως «νοσηλεύτηκα, ήμουν 39 κιλά αλλά δεν το έβλεπα. Πήγαινα προς τον θάνατο. Δεν το βλέπεις και δεν θες να το συζητήσεις, γιατί αν το έλεγα θα μου έλεγαν να φάω. Όμως, σκεφτόμουν πως ‘’δεν θέλω να φάω, γιατί θέλω να είμαι αποδεκτός και στο μυαλό μου αποδεκτός σημαίνει λίγα κιλά. Άρα ας μην το πω σε κανέναν’’».

Όταν ρωτήθηκε από την Τατιάνα Στεφανίδου για πώς προέκυψε η νευρική ανορεξία, η Δάφνη Καραβοκύρη απάντησε πως «ως παιδάκι μπήκα στο στόμα του λύκου. Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας και διαφημιστής. Τα μοντέλα όταν γεννήθηκα, το ’87, και τη δεκαετία του ’90, ήταν πάρα πολύ αδύνατες. Το ωραίο και το υγιές ήταν το κοκαλιάρικο. Άρεσε και στον πατέρα μου αυτό το πρότυπο. Από την ημέρα που γεννιόμαστε, αποζητάμε την αποδοχή και το ‘’σ’ αγαπώ’’».

Για το πώς νιώθει σήμερα, μετά τη νευρική ανορεξία που βίωσε στα 15 της, η Δάφνη Καραβοκύρη είπε πως «είναι κάτι το οποίο παντρεύεσαι, μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι, υπάρχει και ζει μέσα σου και κατοικοεδρεύει στην ψυχή σου. Από εκεί και πέρα, είναι τι προσπάθεια θα κάνεις εσύ. Ο πατέρας μου με βοήθησε να το ξεπεράσω. Αυτός ήταν το καμπανάκι που κατάλαβα πως μάλλον έχει γίνει ζημιά».

Η ίδια ανέφερε πως «με ψυχοθεραπεία και διατροφολόγους κατάφερα να αντιστρέψω αυτούς τους παραμορφωτικούς καθρέφτες που ήταν το ζευγάρι των ματιών μου, απέναντι στη δική μου όψη».

Δείτε τη συνέντευξή της εδώ: