Μήπως η επιθυμία σου να κάνεις σχέση είναι εντονότερη από την έλξη που αισθάνεσαι για τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει; Η αναζήτηση για τον «ιδανικό» σύντροφο μπορεί να είναι γεμάτη αμφιβολίες και διλήμματα. Συχνά η ανάγκη μας για συντροφικότητα μας ωθεί να «πιέσουμε» μια σχέση, ακόμα και όταν τα σημάδια δείχνουν ότι δεν είναι η κατάλληλη. Παρακάτω, σου δίνουμε πέντε βασικές ενδείξεις για το πότε μπορεί να πιέζεις μια σχέση που, ίσως, δεν είναι η σωστή.

5 σημάδια ότι πιέζεις μια σχέση

1. Θέλεις τη σχέση περισσότερο από το άτομο

Όταν οι σκέψεις σου περιστρέφονται περισσότερο γύρω από την ιδέα της σχέσης και όχι γύρω από τον ίδιο τον άνθρωπο, είναι ένδειξη ότι αναζητάς μια συντροφικότητα για να καλύψεις προσωπικά κενά. Αναρωτήσου: αν ο σύντροφός σου ζούσε σε άλλη πόλη ή δεν ήθελε μια μακροχρόνια δέσμευση, θα συνέχιζες να τον θέλεις στη ζωή σου;

2. Ελπίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν

Αν βρίσκεσαι να σκέφτεσαι «θα ήταν τέλειος/α αν…», τότε ίσως να προσπαθείς να μετατρέψεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου σε κάποιον που ταιριάζει περισσότερο στη φαντασία σου. Μια σχέση που βασίζεται σε ελπίδες για αλλαγή δεν μπορεί να αναπτυχθεί με αυθεντικότητα και διάρκεια.

3. Δεν τον/ην εμπιστεύεσαι

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο μιας υγιούς σχέσης. Αν δεν εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου – είτε σε θέματα αφοσίωσης είτε σε θέματα αξιών – αυτό δείχνει πως δεν υπάρχει η σταθερότητα που χρειάζεται η σχέση για να αντέξει.

4. Δεν είστε φίλοι

Η φιλία και η σύνδεση που έρχεται μαζί της είναι εξίσου σημαντικές με τη «σπίθα» του έρωτα. Αν δεν νιώθεις άνεση και ευχαρίστηση στις καθημερινές σας στιγμές, το πιθανότερο είναι ότι η σχέση δε θα μπορέσει να εξελιχθεί σε κάτι βαθύτερο και διαχρονικό.

5. Νιώθεις καλά μαζί του/ης μόνο σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα

Αν η χημεία σας βασίζεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις και «εξαφανίζεται» όταν βρίσκεστε σε άλλες, τότε είναι πιθανό η έλξη σου να βασίζεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Είναι σημαντικό να νιώθεις άνεση δίπλα στον σύντροφό σου, ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος ή των συνθηκών.