Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη είναι μια πολύ καλή επιλογή εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Βελτιώνει την κατάσταση των μυών, αυξάνει τις καύσεις θερμίδων, ρυθμίζει τη γλυκόζη και μειώνει την επιθυμία για σνακ ενισχύοντας την αίσθηση του κορεσμού.

Η προσθήκη πρωτεΐνης στο πρωινό σας μπορεί να ενισχύσει τη συνολική σας υγεία. Ακολουθούν 11 τρόφιμα για πρωινά πλούσια σε πρωτεΐνη, σύμφωνα με το Best Life, που θα σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος, να αποκτήσετε ενέργεια και να ξεκινήσετε την ημέρα σας σωστά.

1. Αυγά σε όλες τις μορφές

Τα αυγά είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Ένα αυγό περιέχει 6,3 γραμμάρια πρωτεΐνης (2,7 στον κρόκο και 3,6 στο ασπράδι) και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την ανάπτυξη και αποκατάσταση των μυών. Οι ποικιλίες παρασκευής είναι πολλές: ομολέτα, βραστά, ποσέ, τηγανητά, σκραμπλ κ.α.

2. Καπνιστός σολομός

Ο καπνιστός σολομός είναι χαμηλός σε θερμίδες και πλούσιος σε υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες. Είναι επίσης γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία υποστηρίζουν την καρδιακή υγεία, μειώνουν τις φλεγμονές και προάγουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

3. Στραγγιστό γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης (περίπου 20 γραμμάρια ανά μερίδα) και μπορεί να καταναλωθεί με φρούτα, βρώμη και πολλά άλλα θρεπτικά τρόφιμα. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και χορταστικό πρωινό.

4. Τυρί Cottage

Το τυρί cottage προσφέρει ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό γεμάτο πρωτεΐνες. Με 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, είναι ιδανικό για να παραμένετε χορτάτοι για ώρες.

5. Κινόα

Η κινόα μπορεί να προστεθεί σε μπολ πρωινού, προσφέροντας ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη γεύμα. Είναι από τις λίγες φυτικές τροφές που περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για χορτοφάγους και μη.

6. Τόφου

Το τόφου αποτελεί μια εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεΐνης. Παρέχει υψηλές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου και βιταμίνης B5, ενώ περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι επίσης πλούσιο σε ισοφλαβόνες, με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

7. Βάφλες πρωτεΐνης

Οι βάφλες πρωτεΐνης είναι μια καλή επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό. Μπορείτε να τις φτιάξετε με πρωτεΐνη σκόνη, ειδικά αν ακολουθείτε φυτική διατροφή. Περιέρχουν περίπου 20 έως 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα.

8. Άπαχα κρέατα

Τα άπαχα κρέατα όπως το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα είναι καλές επιλογές για πρωινό με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε πρωτεΐνη. Προσέξτε όμως την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, που μπορεί να είναι πλούσια σε αλάτι και συντηρητικά.

9. Βρώμη με πρωτεΐνη

Προσθέστε πρωτεΐνη σκόνη στη βρώμη για ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό. Είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να αυξήσετε την πρωτεΐνη του γεύματός σας. Με την προσθήκη της σκόνης μπορεί να έχετε 20 έως 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα.

10. Ξηροί καρποί και σπόροι

Αν δεν έχετε χρόνο για να μαγειρέψετε πρωινό, μια χούφτα ξηρών καρπών μπορεί να σας προσφέρει σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης. Περιέχουν 3 έως 7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά περίπου 30 γραμμάρια, καθώς και φυτικές ίνες.

11. Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και ψευδάργυρο. Βοηθούν επίσης στη μείωση των φλεγμονών και στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.